• Haberler
  • Gündem
  • Gebze'de Doğal Gaz Patlamasında 7 Yaralı, 3 Bina Zarar Gördü

Gebze'de Doğal Gaz Patlamasında 7 Yaralı, 3 Bina Zarar Gördü

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, bir 5 katlı binanın 3. katında meydana gelen ve doğal gazdan kaynaklandığı düşünülen patlama sonucunda 7 kişi yaralandı, 3 bina ile 6 otomobilde hasar oluştu. Bir apartman sakini, patlama öncesinde binada yoğun gaz kokusu olduğunu belirterek, Palgaz'a yapılan şikayetlerin sonuçsuz kaldığını vurguladı.

Mevlana Mahallesi 866. Sokak’ta bulunan 5 katlı bir binanın 3. katında, ön belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası bölge, büyük bir yıkım yaşadı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarların ardından, sağlık ekipleri, itfaiye, AFAD ve polis olay yerine sevk edildi. Aralarında çocukların da bulunduğu 7 yaralı, ilk müdahale sonrası çeşitli hastanelere kaldırıldı. Patlama sonrası paniğe kapılan mahalle sakinleri sokaklara döküldü. Olayın ardından 3 bina ve 6 otomobilde ciddi hasar oluştu. Patlamanın etkisiyle binadan kopan parçalar park halindeki otomobillere zarar verdi.

Gebze'de Doğal Gaz Patlamasında 7 Yaralı, 3 Bina Zarar Gördü

"Patlama Olmadan Müdahale Edilmiyor"

18 Ekim Cuma akşamı, Gebze Mevlana Mahallesi'nde birçok noktadan gaz kaçağı ve kokusu hakkında ihbarlar yapılmış, ilgili ekipler adrese yönlendirilmişti. Vatandaşlar, PALMET Enerji’ye ait PALGAZ şirketine büyük tepki gösterdi. Patlama öncesinde yoğun gaz kokusu hissettiklerini dile getiren bir apartman sakini, "Evde gaz kokusu vardı, bu yüzden Palgaz’ı defalarca aradık. 'Yaptık, yapacağız' dediler. Pazar günü ekipler geldi ve 'Yaptık' dediler. İşte bu patlama da, ancak böyle müdahale ettiklerinin bir göstergesi. Cumartesi gece eve döndüğümde, evin içinde ve apartman boşluğunda gaz kokusu vardı. Sürekli bildirimde bulunduk. Ailemde yaralanan yok, ama arkadaşımın ailesinden yaralananlar oldu. Eğer benim ailem evde olsaydı, çok daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirdik" dedi.

Gebze'de Doğal Gaz Patlamasında 7 Yaralı, 3 Bina Zarar Gördü