Gazze'de Can Kayıpları Gün Geçtikçe Artıyor

İsrail'in Gazze kentinde gerçekleşen savaşta can kaybı 23 bin 357 kişiye yükseldi.

Gazze şehrinde oluşan savaşta insan fark etmeksizin gerçekleşen savaşta grafik git gide yükseliyor. 

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in devam eden saldırısı nedeni le son 24 saatte son 24 saatte 112 kişinin hayatını kaybettiği, 194 kişinin de yaralandığı açıklandı. Çok sayıda olan yaralı insanların enkaz altnda veya yollarda olduğu söylenmiştir ve  yaralılara ambulans ve sivil savunma ekiplerinin ulaşamadığı aktarılmıştır. İsrail'in başlattığı bu savaşta 7 ekim tarihinden itibaren Gazze bölgesinde hayatını kaybeden 23 bin 469 ve yaralı 59 bin 604' yükseldiği açıklanmıştır. 

Yapılan saldırılarda özellikle Sağlık Sistemine karşı yapılan saldırılarda 337 sağlık personelinin hayatını kaybettiği açıklandı. İsrail'e bağlı olan 150 sağlık kuruluşunu hedef alındığı savaşta 30 hastane ve 53 sağlık merkezini hizmet dışı bıraktığı, 121 ambulansı da kullanılamıyacak  hale getirildiği  belirtildi. 

Filistin Sağlık Bakanı'nın yaptığı açıklama şu şekildedir:

"Yaralıların ve hastaların tedavi için yurt dışına gönderilmesine yönelik mekanizmalarda köklü bir değişiklik yapılması, hastanelere gerekli ve acil ihtiyaçların sağlanması için tüm tarafları harekete geçmeye çağırıyoruz. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ni gözaltına alınan sağlık personelini ziyaret etmeye ve serbest bırakılması için baskı yapmaya çağırıyoruz" diyerek sözlerini bitirdi.