CTE, Dilan Polat Hakkında Açıklama Yaptı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından tutuklu Dilan Polat'ın yılbaşında ailesiyle birlikte olduğu ile ilgili yapılan iddiaların gerçek dışı olduğuna ilişkin açıklamada bulundu.

Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, Polat'ın "11 gündür hastanede olduğuna" ve "yılbaşını ailesiyle birlikte geçirdiğine" dair haberlerin kamuoyuna doğru bilgi verilmesi gerektiği vurgulandı. Polat'ın rahatsızlığı nedeniyle 5 Kasım 2023'ten sonra defalarca sağlık kuruluşlarına sevk edildiği ifade edilen açıklamada, 15 Aralık 2023'te hastalık gerekçesiyle başvuruda bulunan Polat'ın, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Polikliniği'ne sevk edildiği belirtildi.

Tedavi Süreci

Açıklamada, Polat'ın hastalık sebebiyle yapılan başvurunun ardından alınan sağlık kurulu raporuna dayanarak 29 Aralık 2023'te hastaneye sevk edildiği, aynı gün yatırılarak tedavi sürecine başlandığı ve tedavisinin tamamlanmasının ardından dün taburcu edilerek ceza infaz kurumuna gönderildiği kaydedildi.

Ailesiyle Görüşme ve İddiaların Yalanlandı

Polat'ın hastanede geçirdiği süre içinde, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 83. maddesi gereğince, ailesiyle bir defaya mahsus olarak 5 Ocak 2024'te kapalı görüşme yapma hakkının olduğu belirtildi. Açıklamada, "Tutuklu Dilan Polat'ın yılbaşını ailesiyle geçirdiği ve adı geçene ayrıcalık tanındığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Söz konusu iddialar iyi niyetten uzak, kamuoyunda olumsuz algı oluşturma amaçlıdır." denilerek, haberlerin doğru olmadığı vurgulandı.

Bu açıklamayla, Dilan Polat'ın sağlık durumu ve geçirdiği tedavi sürecine dair doğru bilgilerin paylaşıldığı kamuoyuna duyurulmuştur.