• Haberler
  • Ekonomi
  • Vakıflar Genel Müdürlüğü 1250 TL burs ödemesi nasıl alınır, nereden başvurulur?

Vakıflar Genel Müdürlüğü 1250 TL burs ödemesi nasıl alınır, nereden başvurulur?

Türkiye'de burs başvuruları hakkında yeni son dakika açıklamaları da geldi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gelen açıklama da burs başvuruları başladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü 1250 TL burs ödemesi nasıl alınır, nereden başvurulur? Türkiye'de burs başvuruları hakkında yeni son dakika açıklamaları da geldi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gelen açıklama da burs başvuruları başladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi internet adresi üzerindne yapılan açıklamaya baktığımızda başvuruların, başvuru formunun doldurulması ile yapılacağına yer verildi.

BAŞVURU DETAYLARI BELLİ OLDU!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından da gelen açıklamalarda üniversitelilere de verilecek burs başvurularına dair detaylar paylaşıldı: 

-Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği hükümleri gereği Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilere burs verilmektedir.

Başvuruların tamamlanmasın ardından başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği’nin eki olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli’ne göre değerlendirilmekte ve açık kontenjanlar nispetinde burs bağlanmaktadır. Başvuru doğruluk kontrolleri ilgili Kamu Kurumlarından yapılmaktadır. YAPILAN KONTROLLERDE BAŞVURU FORMUNDA BEYAN EDİLEN BİLGİLERDEN BİRİNİN YANLIŞ/HATALI OLDUĞU TESPİT EDİLİRSE BURS BAŞVURUSU İPTAL EDİLDİĞİNDEN BAŞVURU SIRASINDA BEYAN EDİLEN BİLGİLERİN DOĞRU VE GÜNCEL OLMASI BAŞVURUNUN DEĞERLENDİRİLMESİNDE OLDUKÇA ÖNEMLİDİR. Bu nedenle sizler için hazırladığımız ve başvuru formunda yer alan soruların cevaplanmasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklayan “Burs Başvuru Kılavuzlarını” başvurunuzu yapmadan önce okumuş olmanız gerekmektedir. Her bir burs türü için ayrı ayrı hazırlanan “Burs Başvuru Kılavuzları”na başvuru dönemi içerisinde internet sitemizden ve başvuru formuna giriş yaptığınız sayfa üzerinden erişmeniz mümkündür.

Bu kişilere burs verilmeyecek:
a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrenciler.
b) Yabancı uyruklu öğrenciler.
c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencileri.
ç) Ek süre öğrenim gören öğrenciler.
d) Yüksek lisans ve doktora öğrencileri.
e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler.
f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrenciler.
g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrenciler.

Başvuru değerlendirme süreci:
(1) Burs verilecek öğrenci sayısını, ödenecek burs miktarını, yıllık artış oranını, ödeme zamanını, başvuru değerlendirme ve bursun verilmesine ilişkin diğer hususları belirlemeye Genel Müdürlük yetkilidir.
(2) Burs başvurusunda bulunan öğrencilerin başvuruları Ek-2’de yer alan değerlendirme cetveline göre puanlanır ve genel toplam puana göre sıralanır. Oluşan sıralamada; başvuru puanı eşit olan öğrencilerden sınıfı küçük olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde yaşı küçük olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde yükseköğrenimde okuyan kardeş sayısı fazla olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde ise başvuru zamanı önce olan öğrenciler sıralamada önde yer alır.
(3) Burs başvurusunda bulunan öğrenci, başvuru süreleri içerisinde başvuru beyanını değiştirmiş ise puanı eşit olan başvuruların sıralanmasında dikkate alınan başvuru zamanı başvurusunu en son değiştirdiği zaman olarak alınır.
(4) Başvuru değerlendirmeleri burs verilecek eğitim yılına ait açık kadrolar nispetinde ikinci ve üçüncü fıkralarda belirtilen sıralamaya göre yapılır ve başvuru sonuçları Genel Müdürlüğün internet sitesi üzerinden açıklanarak en az bir ay süre ile sorgulanabilir.
(5) Genel Müdürlük ve Bölge Müdürlükleri; burs başvurularını değerlendirirken başvuru sahibi öğrencilerin ve aile bireylerinin beyan ettiği bilgilerin doğruluğunu kontrol eder, söz konusu kontrollerde başvuru yapan öğrenci ve aile bireylerinin kişisel verilerini 24/3/2016 tarihli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında işleyebilir ve gerçeğe aykırı bir durum tespit edilmesi halinde burs başvurusunu iptal eder.
(6) Burs almaya hak kazanamayan öğrenciler, sonuçların Genel Müdürlüğün internet sitesi üzerinden duyurulduğu tarihten itibaren onbeş gün içerisinde başvuru sonuçlarının incelenmesini isteyebilirler.

VGM BURS BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?

Burs başvurusu internet üzerinden yapılacak. Başvurular 31 Ekim tarihine kadar alınacak.

"https://burs.vgm.gov.tr/login.aspx?BasvuruTuru=YO"