• Haberler
  • Gündem
  • Uzun Süre Bekletilen Proje İptal Edildi! 16 Ay Sonra Gelen Olumsuz Yanıt.

Uzun Süre Bekletilen Proje İptal Edildi! 16 Ay Sonra Gelen Olumsuz Yanıt.

TEM otoyolu Mahmut bey gişeler bölgesindeki trafik sorununun ortadan kaldırılması için yapılan projede KGM 1. Bölge Müdürlüğü'nün yürüteceği bilgisini verdiği ortaya çıktı.

Bakanlığı'na bağlı olan Ulaştırma ve Altyapı Karayolları Genel Müdürlüğü bölgede herhangi bir çalışma yapamdığı ve İBB'ye 16 ay sonra olumsuz yanıt vermiştir. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğun'da olmamasına rağmen Mahmutbey Gişeler tarafındaki trafik yoğunluğunu azaltmak için 31 Ağustos 2021 tarihinde hazırlanan proje gereksinimlerini Karayolları Genel Müdürlüğü’ne (KGM) resmî yazıyla bildirdi işlemler  için geri dönüş bekleyen uzun süre yanıt alamadığı için 11 Ekim 2022 tarihinde tekrardan hatırlatma yazısı göndermiştir ve İBB olumsuz yanıt ile karşılaşmıştır. 

İlk başvuru tarihi itibarı sonrasın'da 16 ay sonra yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, “proje müdürlüğümüzde yürütülmektedir” diyerek cevap vermiştir. 

KGM 1.Bölge Müdür Yardımcısı Arif Yıldız'ın imzasıyla İBB'ye verilen yanıtta  “İBB tarafından hatırlatılarak bölge müdürlüğümüze gönderilmiş olan Başakşehir İlçesi Mahmutbey Gişeler Mevkii TEM Katılım Yolu Ön Projesi’nin onaylanması talep edilmektedir. Bölge müdürlüğümüzün yol ağında yer alan TEM otoyolu Mahmutbey Batı kavşağı ile Mahmutbey Gişeler arası kesimde, trafik yoğunluğundan kaynaklı sıkıntıların çözülmesi amacıyla proje alternatiflerine yönelik çalışmalar, bölge müdürlüğümüzde yürütülmektedir” denilimiştir. 

Aradan geçen zaman'da KGM tarafından bölgede herhangi bir işlem ve çalışma olmadığı ve İBB Adayı Murat Kurum, seçilmesi durumunda Mahmutbey bölgesindeki trafik sorununun ortadağan kalkacağını ortadan kaldıralacağını ve  çalışmalarda bulunacağı dile getirdi. 

İBB'den yapılan açıklama şu şekilde:

"İBB’nin hazırladığı proje onaylanmış olsaydı bugün hayata geçmiş olacak proje ile Tem Otoyolu Mahmutbey Batı Kavşağı'ndan gişeler yönüne katılım ile TEM İkitelli çıkışı bölümünde yaşanan trafik sıkışıklığını önlemek için TEM otoyoluna katılım mesafesi uzatılacaktı. Katılım yol genişliği 17 metreye yol uzunluğu da 892.9 metreye çıkarılacak, istinat duvarı ve altgeçit genişletmesi ile bölgede ciddi bir rahatlama sağlanacaktı" açıklanmıştır.