Troy nedir? Troy kart nereden alınır?

Son günlerde ülke gündemine oturan kartlar arasında yer alan Troy, Türkiye'nin de ilk yerli ödeme sistemi olarak biliniyor.

Troy nedir? Troy kart nereden alınır? Son günlerde ülke gündemine oturan kartlar arasında yer alan Troy, Türkiye'nin de ilk yerli ödeme sistemi olarak biliniyor. Bankalararası Kart Merkezi tarafından da geliştirilen Troy; kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmeti sunuyor. Troy kartın köşesinde de Troy logosu yer alırken işlemlerde bu aracı kurum ile gerçekleşmektedir.

Troy kartlar da; Visa ve MasterCard gibi diğer ödeme sistemleriyle uyumlu olurken yurt içi ve yurt dışında da alışveriş yapılabilmektedir.

TROY KART NEDİR?

TROY, Bankalararası Kart Merkezi tarafından 2015'te kurulan ödeme şemasıdır. Türkiye'nin ilk ve tek yerli ödeme sistemidir. Kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmeti sunmaktadır. TROY'un açılımı "Türkiye’nin Ödeme Yöntemi"dir.

TROY KART NEREDEN ALINIR?

TROY kartım var mı? Mevcut Kredi Kartı, Banka Kartı ve Ön Ödemeli kartlarınızın sağ al köşesinde “troy” logosu yer alıyorsa kartlarınız TROY karttır. Nasıl TROY kart sahibi olurum? Kredi Kartı, Banka Kartı ve Ön Ödemeli kartları bankalardan veya elektronik para kuruluşlarından talep edebilirsiniz.