• Haberler
  • Gündem
  • Siber Suçlar Ekipleri 8 İlde Kişisel Verileri Satan Çeteye Operasyon Düzenledi

Siber Suçlar Ekipleri 8 İlde Kişisel Verileri Satan Çeteye Operasyon Düzenledi

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul merkezli başlatılan ve 8 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda kurdukları bir dijital platform üzerinden "Wesd Team Global" isimli grup ile vatandaşların kişisel verilerini para karşılığında sattıkları tespit edilen 14 kişiden 11'i yakalandı.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dijital platformlar üzerinden yatıkları çalışmalar neticesinde, şüphelilerin Telegram üzerinden "Wesd Team Global" grup kurarak kimlik, adres, iletişim, sağlık, eğitim, tapu gibi vatandaşların kişisel verilerinin olduğu verileri para karşılığında sattıkları belirlendi. 

Dolandırıcıların bilişim sistemlerine izinsiz girerek hukuk dışı elde ettikleri verileri dağıttıkları tespit edildi. Kurulan Telegram gurubunda 14 aktif yöneticiye yönelik İstanbul merkezli başlatılan operasyon Burdur, Bursa Giresun, Malatya, Antalya, Sakarya ve Ankara olmak üzere 8 ilde eş zamanlı olarak 24 ekim tarhinde yapıldı. Yapılan operasoynda 11 kişi yakalanırken, 1 kişinin de yurt dışında olduğu tespit edildi. 

Firari olan 2 kişinin yakalanabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda suçla alakalı olduğu düşünülen birçok dijital materyale el konuldu. Yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin bitmesiyle Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü serbest bırakılırken, 2 şüpheli ise adli kontrollü olarak serbest bırakıldı. Yakalanan diğer 6 şüpheli ise hakkında tutuklama kararı verilerek cezaevine sevk edildi.