• Haberler
  • Spor
  • Sagiv Jehezkel İçin Sınır Dışı Kararı Alındı!

Sagiv Jehezkel İçin Sınır Dışı Kararı Alındı!

Trabzonspor maçında İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, attığı golün ardından kameralara, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına destek verir nitelikte hareketlerde bulunduğu iddiası ile sınır dışı edildi.

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında oynanan Antalyaspor - Trabzonspor maçında ev sahibi takımın İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, attığı gol sonrasında İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı destekler nitelikteki tutumu sebebiyle gözaltına alındı. Jehezkel, bugün sabah saatlerinde Antalya Emniyeti'nde yapılan işlemlerin ardından, Güvenlik Şube Ekipleri tarafından Terörle Mücadele Savcılığında ifadesi alınmak üzere Antalya Adliyesi'ne getirildi. 45 dakikaya yakın ifade veren Jehezkel, daha sonra ise serbest bırakıldı. Daha sonra ise  Jehezkel hakkında ülkeden sınır dışı edilme kararı alındı.

"Savaşın Bitmesini İstiyorum"

Atmış olduğu gol sonrasında, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ile ilgili bileğindeki yazıyı kameralara gösteren ve bu olay sonrasında gözaltına alınan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel’in ifadesi ortaya çıktı. Futbolcu, "Niyetim kışkırtmak ya da provoke etmek değildi. Ben de savaşın bitmesini istiyorum. Bu işareti gösterme nedenim de buydu" şeklinde konuştu.