Pazartesi satılan hisse hesaba ne zaman geçer?

Türkiye'de borsa yatırımcı sayısı artarken hisse satacak olan vatandaşlar da paranın ne zaman hesaba geçeceğini araştırıyor.

Pazartesi satılan hisse hesaba ne zaman geçer? Türkiye'de borsa yatırımcı sayısı artarken hisse satacak olan vatandaşlar da paranın ne zaman hesaba geçeceğini araştırıyor. Yeni dönemde borsa yatırımcılarının merakla beklediği konular arasında yer alan Pazartesi satılacak hissenin de ne zaman hesaba geçeceğiyle ilgili detaylar da belli olmaya başladı. İşte borsada her bankada satılan hisselerin hesaba geçeceği tarih de belli oldu.

PAZARTESİ SATILAN HİSSE HESABA NE ZAMAN YATAR?

Pazartesi satılan hisse senetleri, eğer o hafta içerisinde resmi tatil düzenlemesi yoksa çarşamba günü hesaba geçer. Eğer pazartesi satılan hisse, çarşamba gününün resmi tatil olması halinde perşembe günü hesaba geçer. Tatil düzenlemeleri bazı durumlarda Takasbank tarafından açıklanmaktadır.

Hisse senedi işlemlerinde bakiyeler ne zaman yansır? Hisse Senedi Satışı yapıldığında satış bedeli 2 işgünü sonra Vadesiz Hesaba geçmekle birlikte, yeni bir Hisse Senedi Alışı yapabilmek için anında kullanılabilir bakiyeye yansımaktadır.