• Haberler
  • Gündem
  • MİT'ten Kuzey Irak'ta Hedefe Yönelik Operasyon: Terör Örgütü Lideri Etkisiz Hale Getirildi

MİT'ten Kuzey Irak'ta Hedefe Yönelik Operasyon: Terör Örgütü Lideri Etkisiz Hale Getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK-KCK'nın Öz Savunma Birlikleri yapılanmasının üst düzey sorumlusu olan 'Şiyar Muhtar' kod adlı Lokman İsmail'i, Irak'ın kuzeyinde düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), kapsamlı istihbarat çalışmaları sonucu PKK-KCK'nın Öz Savunma Birlikleri yapılanmasının birinci derece sözde sorumlusu olarak tanımlanan "Şiyar Muhtar" kod adlı Lokman İsmail'i hedef aldı. Terör örgütü içindeki 30 yıllık geçmişi ile tanınan Suriye uyruklu İsmail, MİT saha ajanlarının topladığı bilgiler doğrultusunda Irak'ın kuzeyinde bulunduğu tespit edilerek operasyon kararı alındı. Sıkı bir takip süreci sonucunda operasyonun gerçekleştirilmesi için en uygun zaman kollandı ve Lokman İsmail, yapılan nokta atışıyla etkisiz hale getirildi.

MİT'ten Kuzey Irak'ta Hedefe Yönelik Operasyon: Terör Örgütü Lideri Etkisiz Hale Getirildi

Şırnak ve Adana'da Kanlı Eylemler Planlamıştı

Terör örgütü içinde kritik bir rol üstlenen Lokman İsmail’in, 2015-2016 yıllarında Şırnak’ta yaşanan hendek-barikat olaylarında güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen saldırıları organize eden kişi olduğu öğrenildi. Ayrıca, 2019 yılında Adana'nın Seyhan ilçesinde Suriye uyruklu şahıslarca gerçekleştirilen iki araçlık bombalı saldırının talimatını da İsmail’in verdiği belirlendi.