• Haberler
  • Gündem
  • Kumtel Hangi Ülkenin Malı? Kumtel Nerede Üretiliyor? Kumtel'in Sahibi Kim?

Kumtel Hangi Ülkenin Malı? Kumtel Nerede Üretiliyor? Kumtel'in Sahibi Kim?

Türkiye'nin öncü beyaz eşya markalarından biri olan Kumtel Dayanıklı Tüketim A.Ş, Mustafa Köseoğlu tarafından 1972 yılında Kayseri'de kuruldu. Kumtel, merkezi ve fabrikasıyla Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet göstererek kalitesiyle öne çıkan bir markadır.

Şirket, adını kumbaralı telefonun kısaltması olan "KUM" ve "TEL" sözcüklerinden almıştır. Kumtel'in alt markası olan Luxell ise küçük ev aletleri ve pişirici ürün gruplarında uzmanlaşarak sektördeki etkileyici konumunu pekiştirmiştir.

Kumtel'in kökleri 1972 yılına kadar gitmekte olup, şirket, Türkiye'de ilk yerli telefon üretimiyle dikkat çekmiştir. 1976 yılında seramik taşlı ısıtıcı üretimine geçerek ısıtıcı sektöründe liderliğe yükselmiştir. Mini ve solo fırınlar, ankastre ürünler gibi çeşitli ürün gruplarına odaklanarak ürün yelpazesini genişletmiştir.

2005 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Kumtel, sadece Türkiye pazarında değil, aynı zamanda dünya genelinde etkili bir şekilde faaliyet göstermektedir. 120'den fazla ülkeye ihracat yaparak global beyaz eşya pazarında sağlam bir konum elde etmiştir.

Ankastre ürünler, mini fırınlar, set üstü ocaklar, ısıtıcılar, solo fırınlar ve ankastre setler gibi çeşitli ürün gruplarıyla Kumtel, müşterilerine geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Kaliteli ve dayanıklı ürünleriyle müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutmaktadır.

Kumtel, Türkiye'deki güçlü duruşunun yanı sıra Etiyopya'da açtığı fabrikasıyla Türkiye dışındaki pazarlarda da büyüme hedeflerini sürdürüyor. Beyaz eşya sektöründeki inovatif ve kaliteli yaklaşımıyla Kumtel, gelecekte de sektördeki liderliğini korumaya devam edecek gibi görünüyor.