• Haberler
  • Gündem
  • İstanbullular Dikkat Dondurucu Soğuklar Geliyor! İstanbul'da Ne Zaman Kar Yağacak?

İstanbullular Dikkat Dondurucu Soğuklar Geliyor! İstanbul'da Ne Zaman Kar Yağacak?

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı ile İstanbul'a Balkanlardan gelecek olan soğuk hava kütlesiyle kar yağışı etkisini gösterecek.

Bu yıl küresel ısınmanın etkisiyle sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Ancak, kasım ayında kısa süreli kar yağışının yaşandığı İstanbul'da kış henüz tam olarak hissedilmedi. Meteoroloji mühendisi Güven Özdemir'e göre, salı günü kutuplardan gelen ve Balkanlar üzerinden yurda girecek olan soğuk hava dalgası, kenti etkisi altına alacak ve kar yağışını beraberinde getirecek.

İstanbul'un Yüksek Kesimlerinde Etkili Olacak

Özdemir, kentte uzun zamandır etkili bir kar yağışının yaşanmadığını belirtti. Kasımda gerçekleşen kar yağışının özellikle Pendik, Ümraniye, Beykoz, Üsküdar, Kartal, Silivri, Çatalca, Başakşehir gibi yüksek kesimlerde etkili olduğunu vurgulayan Özdemir, "Balkanlar üzerinden gelen yeni soğuk hava kütlesi, önümüzdeki hafta Türkiye'ye Batı Karadeniz ve Trakya üzerinden giriş yapacak. Stratosferdeki ısınmanın devam etmesi, kutup girdabının yavaşlamasına ve bozulmasına neden olduğu için kutup soğuklarının Avrupa veya Sibirya üzerinden gelme ihtimali artıyor" dedi.

İstanbullular Dikkat Dondurucu Soğuklar Geliyor! İstanbul'da Ne Zaman Kar Yağacak?

İstanbul'a İkinci Bir Soğuk Hava Dalgası Geliyor

Özdemir, salı gününden itibaren İstanbul'da sıcaklıkların düşeceğini açıkladı. "Kutup soğuğu aşağıya doğru çekilecek. Salı gününden itibaren akşam saatlerinde soğuk havayla birlikte kar yağışı Trakya'dan başlayacak. Sıcaklıklar salı günü 10 derecenin altına düşecek ve İstanbul'da kar yağışını bekliyoruz. Yağış özellikle İstanbul'un yüksek kesimlerinde ve sahil kesiminde kısa aralıklarla görülecek. Rüzgarın kuzey yönüne dönmesiyle salı günü İstanbul'da sıcaklık 3 ila 5 dereceye kadar düşecek."

Ocak Ayının İkinci Yarısında Güçlü Kar Yağışı Olasılığı

Özdemir, ocak ayının ikinci yarısında İstanbul'a yeni ve güçlü bir hava sisteminin gelme olasılığının yüksek olduğunu belirtti. "Modellere göre, o dönemdeki kar yağışının daha kuvvetli olmasını bekliyoruz" dedi. İstanbullular, soğuk hava dalgalarına karşı tedbirli olmalı ve güncel hava durumu tahminlerini takip etmelidir.