• Haberler
  • Dünya
  • İsrail : 'Ortadoğu'da Herhangi Bir Hedefi Vurabiliriz'

İsrail : 'Ortadoğu'da Herhangi Bir Hedefi Vurabiliriz'

İsrailli yetkililer, İran tarafından gerçekleştirilen füze saldırısına karşılık olarak birkaç gün içinde 'büyük bir misilleme' yapılacağını duyurdu. Yetkililer, hedefin İran'daki petrol üretim tesisleri olabileceğini belirtti. Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ise, 'İsrail Ortadoğu'da herhangi bir yeri vurabilir' ifadesini kullandı.

İran'ın İsrail'e yönelik düzenlediği füze saldırısının ardından bölgedeki gerginlik tırmanıyor. İsrailli yetkililer, bugün yaptıkları açıklamalarda İran'a karşı bir misilleme planladıklarını duyurdu. Amerikan Axios ajansına göre, İran’ın gerçekleştirdiği saldırıya birkaç gün içinde ciddi bir yanıt verileceği belirtildi. Bu misillemenin, özellikle İran'daki petrol üretim tesislerini hedef alabileceği öne sürüldü.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, daha sonra yaptığı açıklamada, ülkenin askeri kapasitesine vurgu yaparak, "İsrail Ortadoğu'da herhangi bir yeri vurabilir" dedi.

Füze saldırısının ardından, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da konuya dair açıklamalarda bulundu ve İran'ın "büyük bir hata yaptığını" söyleyerek, "Bunun bedelini ödeyecek" ifadelerini kullandı. İran Devrim Muhafızları ise, söz konusu füze saldırısının, daha önceki İsrail saldırılarında Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın öldürülmesine karşı bir yanıt olduğunu öne sürdü. Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in bu saldırıya askeri yanıt vermesi durumunda "yıkıcı bir karşılık" göreceği uyarısında bulundu.