• Haberler
  • Ekonomi
  • İkinci El Araç Almak İsteyenlerin Dikkatine! Vakıfbank Avantajlı Taşıt Kredisi Verecek

İkinci El Araç Almak İsteyenlerin Dikkatine! Vakıfbank Avantajlı Taşıt Kredisi Verecek

Son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmeler nedeni ile araç fiyatları bir hayli yükselmiş durumda. Sadece sıfır araçlar değil, ikinci el araç piyasası da bir hayli arttı. Bu durum karşısında zorluk yaşayan. Vatandaşlar için ise Vakıfbank, ikinci el taşıt kredisi fırsatı sunuyor.

Son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmeler nedeni ile araç fiyatları bir hayli yükselmiş durumda. Sadece sıfır araçlar değil, ikinci el araç piyasası da bir hayli arttı. Bu durum karşısında zorluk yaşayan. Vatandaşlar için ise Vakıfbank, ikinci el taşıt kredisi fırsatı sunuyor.

Araç fiyatları günden güne artarken, pek çok kişi sıfır araçlardan ziyade ikinci el araçlara yönelmiş durumda. Ancak ikinci el araç fiyatları da bütçe zorlayacak cinsten diyebiliriz. Böyle bir durumda vatandaşlar, bankalardan taşıt kredisi almayı planlamakta. Bankaların son zamanlarda faiz oranlarını artırıyor olması da vatandaşlar için bir başka zorlayıcı etmen. Ancak kamu bankaları arasında yer alan ve uygun kredi imkanları sağlayan Vakıfbank, ikinci el taşıtlar için avantajlı bir kredi kampanyası başlattığını duyurdu. Ayrıca banka, güvenli bir şekilde alım-satım imkanı da sağlıyor.

Vakıfbank İkinci El Taşıt Kredisi Kampanyasının Detayları

Ekonomik sıkıntılar nedeni ile çoğu kişi, ikinci el araç piyasasına yönelmiş durumda. Ancak ikinci el alım ve satım işlemlerinde bazı riskli durumlarla karşılaşılabiliyor. Bu tür alım ve satım işlemlerinde dolandırıcılık yapılabiliyor. Vakıfbank ise sunduğu avantajlı taşıt kredisi kampanyasının yanı sıra güvenli bir alım-satım işlemi için de çeşitli uygulamalar sunuyor.

Banka, ön rehin teminatı ile müşterilere güvenli bir ortam sunmayı hedefliyor. Bu yöntem ile alım-satım işlemi gerçekleşmeden önce, araç bedeli banka tarafından güvence altına alınmış oluyor. İşlemler sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildikten sonra ise araç için verilecek olan miktar, satıcının hesabına geçiriliyor. Böylece işlemler, güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Vakıfbank’ın sağladığı ikinci el taşıt kredisinin detaylarına baktığımızda ise bankanın 400 bin TL’ye kadar kasko değeri olan araçlar için 48 aya kadar vade imkanı sağladığı görülmekte. Eğer aracın kasko değeri 400 bin TL ile 800 bin TL aralığında ise vade sayısı 36 aya düşüyor. Fiyat arttıkça ise vade sayısı sırası ile 24 ay ve 12 aya kadar düşebilmekte.

İkinci el taşı kredisi için 350 bin TL tutarında kredi çekecek olan biri, 48 ay vade fırsatını kullanabiliyor. Vakıfbank’ın bu kredi için uygulamış olduğu faiz oranı ise %3.66 olarak belirlenmiş durumda. Bu durumda, geri ödemelerin aylık taksiti yaklaşık 18 bin 600 TL'ye denk geliyor.