İki Genç Kadını Katleden Semih Çelik'in Annesi:

İstanbul Fatih'te iki kadını öldürdükten sonra Edirnekapı surlarından atlayarak yaşamına son veren Semih Çelik'in annesi, olayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çelik'in annesi, oğlunun ruhsal problemleri olduğunu belirterek, 'İkbal'in ailesine, kızınızı oğlumdan uzak tutun diye uyardım ama dinlemediler' dedi.

İstanbul Fatih’te yaşanan dehşet verici olayda iki genç kadını öldürüp Edirnekapı’da surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik’in annesi, yaşanan trajedi hakkında konuştu. Oğlunun uzun süredir psikolojik sorunlar yaşadığını ve birçok kez yardım almak için girişimde bulunduğunu ifade eden anne, oğlunun davranışlarında pandemi sonrasında büyük bir değişiklik olduğunu dile getirdi.

“Oğlum için çok mücadele ettim. Defalarca hastanelere götürdüm, ancak bir şeyinin olmadığını söylediler. Oğlum evine kapandıktan sonra değişmeye başladı. Özellikle pandemi sonrası odaya kapanınca daha kötüleşti.”

Semih Çelik’in annesi, oğlunun kız arkadaşı İkbal’in ailesine durumu bildirdiğini ve onları uyardığını söyledi:
“Oğlumun kötü durumda olduğunu gördüğümde İkbal’in ailesine kızınızı uzak tutun, oğlum iyi değil diye defalarca söyledim.”
"İkbal'in ailesine kızlarını uzak tutmaları gerektiğini söyledim. Bir süre görüşmediler ama sonra yeniden bağlantı kurdular. Olay günü Semih beni görüntülü aradı, normal görünüyordu, hiçbir anormallik sezmedim."

Semih’in annesi, oğlunun pandemi sonrası uyuşturucu kullanmaya başladığını belirtti ve oğlunun sanata olan ilgisini vurguladı:
“Donanımlı, okumayı seven biriydi.”
“Oğlum sürekli doğa ve kadın figürleri çizerdi. Pandemiden sonra bu durum değişti ve içine kapandı.”

Anne, yaşanan trajedi sonrası derin bir üzüntü duyduğunu dile getirdi:
“Oğlum toprakta ama ben o kızlar için üzülüyorum.”
"Çok büyük bir acı çekiyorum. Oğlum toprağa girdi, ama ben o kızlar için daha çok üzülüyorum. Oğlumun sorunlarını çözemedim, intihara meyilliydi, keşke sadece kendine zarar verseydi."