• Haberler
  • Ekonomi
  • Bankalar, Limit Düşürme Talebinde Bulunan Müşterilere Mesaj Gönderiyor

Bankalar, Limit Düşürme Talebinde Bulunan Müşterilere Mesaj Gönderiyor

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu yasa teklifine göre, kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kart sahiplerinden yıllık 750 TL Savunma Sanayi Fonu katkı payı alınacak. Bu düzenleme tartışmalara yol açarken, birçok vatandaş kart limitini 99 bin TL'ye düşürmek için bankalara başvurdu. Ancak bankalar, müşterilerine kanunun henüz yasalaşmadığını belirten bilgilendirme mesajları göndermeye başladı.

Yeni vergi düzenlemeleri, Türkiye’de tartışma yaratan konuların başında geliyor. Gayrimenkul, lüks tüketim ürünleri ve hatta dron gibi teknolojik cihazlara ek vergiler getirilmesi planlanıyor. Bu teklifin dikkat çeken bir diğer maddesi ise, kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olanlardan alınacak yıllık 750 TL’lik Savunma Sanayi Fonu katkı payı. Bu katkı payı ile devletin 46 milyar 466 milyon TL’nin üzerinde bir gelir elde etmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Vatandaşların Limit Düşürme Talepleri Karşılanmıyor

AK Parti’nin sunduğu bu yeni vergi paketi, toplumda geniş yankı uyandırdı. Kredi kartı kullanıcıları, kartlarından yıllık kesinti yapılmasına karşılık, bankaların çağrı merkezlerine başvurarak kart limitlerini 99 bin TL’nin altına düşürmeyi talep etmeye başladı. Ancak bankaların bu talepleri reddettiği ve limit düşürme işlemlerini gerçekleştirmediği bildiriliyor. Ayrıca, Türkiye genelinde 100 bin TL ve üzeri limite sahip kredi kartı sayısının yaklaşık 62 milyon olduğu kaydedildi.

Bankalar, Limit Düşürme Talebinde Bulunan Müşterilere Mesaj Gönderiyor

Bankalar Müşterilerine Bilgilendirme Mesajı Gönderiyor

Kart limitlerini düşürmek isteyen müşteri sayısındaki artış üzerine bankalar, müşterilerini bilgilendiren mesajlar göndermeye başladı. Bu mesajlarda, kanun teklifinin henüz yasalaşmadığına vurgu yapılarak, müşterilerin limitlerini değiştirmesine gerek olmadığı ifade ediliyor. Bankaların gönderdiği mesajda şu ifadelere yer veriliyor: “Değerli Müşterimiz, kredi kartı limitine dair çıkan haberlerde bahsi geçen düzenleme henüz resmi olarak yasalaşmamıştır. Kart limitinizin değişmesine gerek yoktur. Herhangi bir yasal düzenleme yapılması durumunda tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır.”