• Haberler
  • Siyaset
  • Bahçeli'den Yenidoğan Çetesi Üzerine Sert Açıklamalar

Bahçeli'den Yenidoğan Çetesi Üzerine Sert Açıklamalar

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında, yenidoğan bebeklerin ölümüyle ilgili skandal ve sağlık çalışanlarına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Bahçeli, Türkiye ekonomisinin dinamik yönünü vurgulayarak, “Ekonomik büyüme, Türkiye'nin sürekli gelişme halinde olduğunu gösteriyor. Mahvolduk, bittik diyenlere inat ilerlememiz devam etmektedir,” dedi. Ekonomide kaydedilen anlamlı ilerlemeyi, küresel krizlere rağmen sürdüren Türkiye’nin, enflasyon ve hayat pahalılığı gibi sorunlarla mücadele ettiğini belirtti. “Gelir dağılımındaki adaletsizlik canımızı sıkıyor. Enflasyonla mücadele kesintisiz sürmektedir ve desteğimiz tamdır,” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, ekonomik yönetimin güvenilirliğini vurgulayarak, “Enflasyonun tek haneli rakamlara ineceğine olan inancım tam. Ekonomi yönetimine güveniyoruz,” dedi. “Döviz kuru ve faiz enflasyon kuşatmasını güç birliği yaparak kıracağız,” şeklinde konuştu.

Ancak konuşmasının en dikkat çekici kısmı, yenidoğan bebekleri ölüme mahkum eden sağlık çalışanlarına yönelik sert eleştirileriydi. Bahçeli, “Yenidoğan bebekleri SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için ölümlerine neden olan çete, insanlığın yüz karasıdır. Bebeklere, çocuklara, kadınlara kıyanlar esfeli safilindir. Para için bebekleri ölüme mahkum eden namussuzlara verilecek hangi ceza adaletin tecellisini sağlayabilir?” şeklinde ifadeler kullandı.

Ayrıca, teftiş mekanizmasının derhal devreye alındığını belirten Bahçeli, Sağlık Bakanı’nın istifasının istenmesini eleştirerek, “Yargıya taşınmış ağır bir olayı anında istismar etmek, siyasete malzeme yapmak art niyetlilik ve ahlaksızlıktır,” dedi.