• Haberler
  • Teknoloji
  • Apple, Vision Pro İçin Geliştirdiği YouTube Uygulamasını App Store'dan Çekti

Apple, Vision Pro İçin Geliştirdiği YouTube Uygulamasını App Store'dan Çekti

Apple, Alphabet'in Google'ından gelen bir uyarı sonrası, Vision Pro için tasarlanmış gayri resmi YouTube uygulaması Juno'yu App Store'dan kaldırdı. Uygulamanın geliştiricisi Christian Selig, durumu duyurdu ve uygulamanın yalnızca bir web görünümü olduğunu belirtti.

Apple, Vision Pro için geliştirilen Juno adlı gayri resmi YouTube uygulamasını, Google’dan gelen bir uyarı üzerine App Store'dan kaldırdı. Uygulamanın geliştiricisi Christian Selig, Salı günü X platformunda yaptığı paylaşımda, "Üzücü haber, Juno for YouTube App Store’dan kaldırıldı" ifadelerini kullandı. Selig, blogunda Juno’nun sadece bir web görünümü olduğunu ve video oynatıcıyı daha "visionOS benzeri" hale getirmek için CSS değişiklikleri yapmaktan ibaret olduğunu belirtti.

Kullanıcılar, mevcut Juno uygulamasını silmedikleri sürece veya uygulamanın işlevselliğini bozacak bir güncelleme yapılmadığı sürece kullanmaya devam edebilecek. Google, Nisan ayında Selig’i Juno’nun YouTube'un yönergelerine uymadığı konusunda uyarmıştı. Vision Pro için resmi bir YouTube uygulaması bulunmadığından, kullanıcılar genellikle Safari üzerinden YouTube'a erişim sağlıyordu.

Şubat ayında YouTube, Vision Pro için bir uygulama geliştirmeyi planladığını doğrulamıştı. Ancak analistler, Vision Pro'nun 3.500 dolarlık fiyatını haklı çıkaracak bir "katil uygulama" bulmakta zorluk çektiğini ifade ediyor. Vision Pro, ABD'deki lansmanından sonra beş ay içinde 2.000'den fazla uygulamaya sahipken, iPad ve iPhone'un benzer dönemlerdeki uygulama sayısı sırasıyla 20.000 ve 10.000 olarak kaydedilmişti.

Apple’ın Vision Pro için daha uygun fiyatlı bir versiyon geliştirmekte zorlandığı belirtilirken, cihazın tıp alanındaki bazı başarıları dikkat çekiyor.