Ukranya Cephesinde Rusya ve Kuzey Kore Bayrakları Görüntülendi

Rusya ve Kuzey Kore bayraklarının Ukrayna cephe hattında yan yana görüntülendiği öne sürüldü. İddialar, Pyongyang'ın Rusya'ya asker gönderdiği söylentilerini güçlendirdi.

Kuzey Kore'nin Ukrayna'ya karşı savaşmak için Rusya'ya asker gönderdiği iddialarının ardından iki ülke arasındaki askeri iş birliğini destekleyen bir fotoğraf gündeme geldi. Ukrayna'nın Pokrovsk şehrindeki bir maden sahasında çekildiği öne sürülen ve bir Rus yanlısı Telegram hesabı tarafından paylaşılan fotoğrafta, Rusya ve Kuzey Kore bayrakları yan yana yer alıyor. Fotoğrafın gerçekliği henüz teyit edilmemiş olup, ne Rusya ne de Kuzey Kore tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

Kuzey Kore'nin asker gönderdiği iddiası
Geçtiğimiz hafta Güney Kore İstihbarat Servisi (NIS), Kuzey Kore'nin Rusya'ya 1.500 özel kuvvet askeri gönderdiğini iddia etmiş ve uydu görüntüleriyle bu bilgiyi desteklemişti. NIS'e göre bu askerlerin Ukrayna savaşında görevlendirilmesi planlanıyordu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de Kuzey Kore'nin Rusya'ya 10 bin asker göndermeye hazırlandığını ileri sürmüş, bu iddiasını istihbarat bilgilerine dayandırmıştı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise bu iddiaları yalanlayarak, “Bu da başka bir yalan habere benziyor” açıklamasında bulunmuştu.