Türkiye Tehlikede mi? Milli Savunma Bakanlığı'ndan İsrail'e Uyarı

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İsrail-İran gerilimi sonrasında bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini açıkladı. İsrail'in Türkiye sınırına yaklaşabileceği iddialarına yanıt veren MSB kaynakları, 'Türk Silahlı Kuvvetleri, bize yönelen her türlü tehdidi bertaraf etmeye muktedirdir' dedi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İsrail'in Lübnan'a saldırmasının ardından İran'ın da karşılık vermesiyle artan gerilim hakkında açıklamalarda bulundu. Bakanlık, "Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, ülkemizin savunma ve güvenliği için bölgede ve dünyada meydana gelen gelişmeleri yakından takip ediyor, çok boyutlu bir güvenlik stratejisi ile değerlendiriyoruz. Alınması gereken tedbirleri alıyoruz" dedi.

Kaynaklar, İsrail'in insanlık dışı saldırılarının uluslararası güvenliği tehdit ettiğine dikkat çekerek, "Gelinen durum, İsrail saldırılarının Gazze ile sınırlı kalmayacağı endişemizin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, bize yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir" ifadesini kullandı.

Bakanlık ayrıca, Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik planlamaların yapıldığını belirtti: "Daha önce birçok tahliye harekâtını başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarının da güvenli bir şekilde tahliyesine yönelik hazırlıklarını tamamlamıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Türkiye için de bir tehdit olduğunu vurgulayarak, "Netanyahu hayallerine Anadolu'yu da katıyor" ifadesinde bulundu. Erdoğan, "Karşımızda kandan beslenen bir katil sürüsü var" diyerek bölgedeki duruma dair uyarılarda bulundu.