Son Dakika! Malatya'da Şiddetli Deprem! AFAD Büyüklüğü 5,9 Olarak Açıkladı... Diyarbakır, Elazığ ve Birçok Şehir Sallandı

Malatya'nın Kale ilçesinde bu sabah saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremin etkisi Diyarbakır, Elazığ ve çevre illerde de hissedildi. AFAD, depremin merkez üssünü Kale olarak belirlerken, vatandaşlar panik içinde sokaklara döküldü.

Bugün saat 10.46'da Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü Kale ilçesi olarak tespit edilirken, sarsıntının derinliği 10 kilometre olarak bildirildi.

Sarsıntının etkisi Diyarbakır, Elazığ ve çevre illerde de yoğun bir şekilde hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar panik halinde evlerinden çıkarak sokaklara döküldü. Sosyal medyada deprem anına ait paylaşımlar hızla yayıldı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,"Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerine yer verdi.

ELAZIĞ VALİSİ'NDEN İYİ HABER

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, depremin ardından ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı ve yıkımın olmadığını belirti.