Sivas'ta Okullar Tatil Mi? Bugün ve Yarın Eğitim Durumu Hakkında Merak Edilenler

Sivas'ta kısa aralıklarla meydana gelen iki deprem, şehirde korku ve paniğe neden oldu. Depremlerin ardından vatandaşların aklına 'Okullar tatil edilecek mi?' sorusu geldi. Peki, Sivas'ta bugün ve yarın okullar tatil mi? Detaylar haberimizde.

Sivas, peş peşe yaşanan iki depremle sarsıldı. İlk deprem saat 11.29'da 4.7 büyüklüğünde gerçekleşirken, yalnızca 10 dakika sonra, saat 11.39'da bu kez 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu sarsıntılar, kent genelinde büyük paniğe yol açarken, birçok kişi okulların tatil olup olmayacağını merak etmeye başladı.

Sivas'ta Okullar Tatil Mi?
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şehirde okulların tatil edildiğini duyurdu. Vali Şimşek açıklamasında, "İlimiz merkeze bağlı Hacıali ve Ağılkaya köylerinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerin ardından, 17 Ekim 2024 Perşembe günü Sivas il merkezindeki okullarda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur," ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası alınan bu kararla, öğrencilerin güvenliği ön planda tutulurken, okulların durumu konusunda gelişmeler yakından takip edilecek.