Meteoroloji'den Sağanak ve Fırtına Uyarısı: Yurdun Bazı Bölgelerinde Şiddetli Yağışlar Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Batı Karadeniz'in yanı sıra İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde bazı illerde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Ani sel, su baskını ve yıldırım riskine karşı dikkatli olunması çağrısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, bugün öğle saatlerinden itibaren başta Ankara, Konya, Kırıkkale ve Çankırı olmak üzere İç Anadolu'nun bazı bölgelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Akşam saatlerine doğru bu yağışların etkisi Aksaray, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir'e doğru genişleyecek. Aynı zamanda Adana ve Osmaniye çevrelerinde de yerel olarak şiddetli yağışlar görülecek.

Orta Karadeniz'de de akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar etkili olacak. Özellikle Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum illerinde bu yağışların yerel olarak yoğun olacağı tahmin ediliyor.

Yarın, Batı Karadeniz'de beklenen sağanak yağışlar Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı seviyelere ulaşacak. Ayrıca Düzce, Sinop, Bolu ve Karabük çevrelerinde de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor.

Fırtına Uyarısı

Önümüzdeki günlerde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetlenerek, Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde fırtına, yüksek ve dağlık bölgelerinde ise yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Özellikle bu bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Uyarılar

Meteoroloji yetkilileri, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Ayrıca, ulaşımda aksamalar ve olumsuz hava koşullarına bağlı olarak oluşabilecek risklere karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.