İsrail, Beyrut'a Hava Saldırısı Düzenledi: Hamas ve FHKC Yöneticileri Hayatını Kaybetti

İsrail, Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hamas'ın Lübnan lideri Fatih Şerif Ebu el-Emin ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden (FHKC) üç yöneticiyi öldürdü. Saldırıda FHKC'nin Siyasi Büro Üyesi Muhammed Abdulal ve diğer iki yönetici de yaşamını yitirdi. Hamas ise, Ebu el-Emin'in ailesiyle birlikte saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail ordusunun, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda, Hamas'ın Lübnan'daki lideri Fatih Şerif Ebu el-Emin ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden (FHKC) üç yöneticinin hayatını kaybetmesi büyük yankı uyandırdı. FHKC'nin silahlı kanadı, Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları aracılığıyla saldırıya ilişkin detayları paylaştı.

Saldırıda, FHKC Siyasi Büro Üyesi ve Askeri Güvenlik Dairesi yetkilisi Muhammed Abdulal (Ebu Gazi), FHKC Genel Merkez Komitesi üyesi İmad Avde (Ebu Ziyad) ve FHKC yöneticilerinden Abdurrahman Abdulal'ın öldüğü bildirildi. Ayrıca, Hamas'ın açıklamasına göre, Ebu el-Emin'in, eşi Umeyye İbrahim Abdulhamid ve iki çocuğuyla birlikte El-Bass Kampı'ndaki evine yapılan hava saldırısında yaşamını yitirdiği belirtildi.

İsrail ordusu, bu saldırıyı resmen üstlenerek, 2006'dan bu yana Beyrut'un Dahiye bölgesi dışında bir hedefin vurulduğunu açıkladı. Saldırının, Lübnan'daki bazı grupların hedef alındığı ve özellikle Cemaati İslami'nin bir mensubunun amaçlandığı iddiaları medyada yer aldı.