Gümrüklerde 530 Milyon Liralık Uyuşturucu Operasyonu: Tarihi Miktarda Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin üç ayrı operasyonda toplam 530 milyon lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirdiği açıklandı. Operasyonlar sonucunda esrar, kokain ve metamfetamin gibi uyuşturucu türleri yakalandı.

Ticaret Bakanlığı, Gümrükler Muhafaza ekiplerinin gerçekleştirdiği üç ayrı operasyonla toplamda 530 milyon lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirildiğini duyurdu. İlk operasyon Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirildi. Edirne Gümrük Muhafaza ekipleri, Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen bir tırı şüphe üzerine x-ray cihazına yönlendirdi. Narkotik köpeklerin yardımıyla yapılan detaylı aramada, tırın tabanına gizlenmiş 160 şeffaf poşet içerisinde 180 kilogram esrar bulundu.

İkinci operasyon yine Kapıkule'de yapıldı. Bir tır, risk analizi sonrası takibe alınarak x-ray taramasına sevk edildi. Yapılan incelemede, aracın yakıt deposuna saklanmış şekilde 120 kilogram kokain ele geçirildi. Bu miktar, kara hudut kapılarında tek seferde yakalanan en büyük kokain sevkiyatı olarak kaydedildi.

Son operasyon ise Gürbulak Gümrük Kapısı'nda gerçekleşti. İran'dan Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen bir tırda, nargile tütünü arasına gizlenmiş 95 kilogram metamfetamin bulundu. Toplamda 530 milyon lira değerindeki uyuşturucuların ele geçirildiği bu operasyonlar, uyuşturucu kaçakçılığına karşı büyük bir darbe olarak değerlendirildi.