Galatasaray, Elfsborg ile Avrupa Arenasında Buluşuyor

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında yarın evinde İsveç temsilcisi Elfsborg ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, bu önemli maçı kazanarak gruptaki puanını artırmayı hedefliyor.

UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Galatasaray, yarın saat 17.30'da RAMS Park'ta İsveç ekibi Elfsborg ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, oynadığı 2 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik elde ederek 4 puanla averajla 8. sırada yer alıyor. Elfsborg ise 1 galibiyet, 1 mağlubiyet sonucunda topladığı 3 puanla 16. sırada bulunuyor.

Galatasaray, Avrupa Ligi'nin ilk haftasında evinde oynadığı Yunan temsilcisi PAOK'u 3-1'lik skorla geçerken, ikinci haftada Letonya takımı RFS ile 2-2 berabere kaldı. İsveç temsilcisi ise ilk hafta AZ Alkmaar'a 3-2 kaybederken, ikinci haftada Roma'yı 1-0'lık skorla yendi.

Avrupa kupalarında 321. maçı
Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 320 maçta mücadele etti. Bu karşılaşmalarda 114 galibiyet, 121 mağlubiyet ve 85 beraberlik elde eden sarı-kırmızılılar, rakip fileleri 434 kez havalandırdı, kalesinde ise 479 gol gördü.

Avrupa Ligi tarihindeki 96. karşılaşma
Galatasaray, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi organizasyonlarında bugüne kadar 96 kez sahaya çıkarken, bu mücadelelerde 38 galibiyet, 32 beraberlik ve 26 mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, toplamda 151 gol atarken, kalesinde 122 gol gördü.

Okan Buruk'un Avrupa deneyimi
Okan Buruk, Galatasaray teknik direktörlüğü süresince Avrupa kupalarında 18 maça çıktı. Bu maçların 8'ini kazanırken, 6'sında kaybetti ve 4 maçı berabere tamamladı.

İsveç takımlarıyla 8. karşılaşma
Galatasaray ile Elfsborg, UEFA organizasyonlarında daha önce karşılaşmamıştı. Sarı-kırmızılılar, şimdiye kadar İsveç takımlarıyla 7 maç yaparken, 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Galatasaray'ın İsveç ekiplerine karşı tek galibiyeti, 15 Eylül 1976'da deplasmanda AIK'yi 2-1 yenerek elde edilmişti.

Son 9 maçta yenilgi yüzü görmedi
Galatasaray, bu sezon en son Young Boys'a kaybetmesine rağmen ardından oynadığı 9 maçta da kaybetmedi. Sarı-kırmızılılar, bu süreçte 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. En son ligde Antalyaspor'u 3-0 yenerek iyi bir form grafiği çizdi.

Muslera cezalı, Jakobs sakat
Galatasaray'da kaptan Fernando Muslera, Elfsborg maçında kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Young Boys ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off rövanşında kırmızı kart gören Muslera, PAOK ve RFS maçlarında da yoktu. Ayrıca, sakat olan Ismail Jakobs da kadroda bulunmayacak.

Elfsborg'un Avrupa Ligi yolculuğu
Elfsborg, İsveç Ligi'nde 27 maçta 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 41 puan topladı ve 7. sırada yer alıyor. Avrupa kupalarına 1. eleme turundan başlayan Elfsborg, sırasıyla Pafos FC, FC Sheriff, Rijeka ve Molde'yi geçerek Avrupa Ligi'ne katıldı.

Maçın hakemi
Galatasaray - Elfsborg karşılaşmasını Sloven hakem Matej Jug yönetecek. Jug'un yardımcıları Matej Zunic ve Manuel Vidali olacakken, 4. hakem Mihael Antic olarak görev alacak. VAR'da Alen Borosak, AVAR'da ise Asmir Sagrkovic yer alacak.