FETÖ Terör Örgütünün Ele Başı Fetullah Gülen Öldü

FETÖ'ye yakın medya organları, terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in öldüğünü duyurdu. Detaylar ise henüz tam netleşmedi.

Son dakika gelişmesi olarak aktarılan bilgilere göre, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in sağlık sorunları sebebiyle hayatını kaybettiği iddia edildi. Böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans gibi sağlık problemleri olduğu bilinen Gülen'in ölümüyle ilgili FETÖ'ye yakın kaynaklar dün akşam saat 21:00 civarında bu haberi yayınladı.

Fethullah Gülen, 27 Nisan 1941'de Erzurum'un Pasinler ilçesinde doğmuş ve vaiz olarak kariyerine başlamıştı. Ancak yıllar içerisinde "altın nesil" yetiştirme iddiasıyla kurduğu yapı, Türkiye'de terör örgütü ilan edilen FETÖ'ye dönüştü. 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişiminin de planlayıcısı olarak tanımlanan Gülen, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik bu girişimiyle Türkiye'de geniş çaplı operasyonların hedefi haline geldi.

FETÖ Yapılanması Nedir?
Fethullah Gülen liderliğindeki terör örgütü, dünya genelinde oldukça organize ve hiyerarşik bir yapıya sahipti. 11 Aralık 2015'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Türkiye genelinde başlatılan operasyonlar sonucunda, bu yasa dışı örgütün yapılanması detaylı olarak ortaya çıkarıldı. Gülen'e bağlı "Tayin Heyeti", "İstişare Kurulu", "Mollalar Grubu" ve "Meclis" gibi organlar, örgütün üst kadrolarını oluşturuyordu. Bu yapı altında dünya, ülke, bölge ve il imamları tarafından yönetilen bir sistem mevcuttu. Ayrıca örgütün finansmanını yöneten bir "Mütevelli Heyeti" bulunuyordu.

ABD'den İade Talebi Karşılıksız Kaldı
Gülen, sağlık sorunlarını öne sürerek 21 Mart 1999'da ABD'ye kaçtı ve o tarihten itibaren Pensilvanya eyaletinde yaşamaya başladı. 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde FETÖ'nün hükümeti devirmeye yönelik gerçekleştirdiği girişimlerin ardından, Türkiye Gülen'in iadesi için ABD'ye birçok kez talepte bulundu. Ancak, bu talepler karşılıksız kaldı ve Gülen'in iadesi gerçekleşmedi. 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası Türkiye iade talebini bir kez daha tekrarlasa da ABD yönetimi, bu konuda somut deliller talep etti ve süreç sonuçsuz kaldı.