FETÖ Elebaşı Gülen'in Cenazesi Pensilvanya'da Gerçekleşecek

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'in cenaze töreni, örgütün Amerika Birleşik Devletleri'ndeki merkezi olarak kabul edilen Pensilvanya'daki kampta düzenlenecek. Törenin detayları ve katılımcılar hakkında bilgiler gün yüzüne çıkmaya başladı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in cenazesiyle ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, cenazenin tarihi, katılımcılar, defin yeri ve cenaze namazını kıldıracak kişi konularında örgüt içinde anlaşmazlıklar yaşanıyor.

Cenaze töreninin perşembe günü, Pensilvanya'daki örgütün merkezinin bulunduğu kamp alanında yapılacağı öğrenildi. Gülen'in, daha önce belirlediği alana gömüleceği ifade ediliyor. Cenaze namazını ise FETÖ liderinin yakın arkadaşı Suat Yıldırım'ın kıldıracağı bildirildi.

Ayrıca, üst düzey örgüt mensuplarının ABD'ye hareket ettiği ve cenaze töreninde bir araya gelerek birlik mesajı vermeyi planladıkları kaydedildi. Örgüt, Gülen'in son anlarını yazılı olarak paylaşmayı da amaçlıyor. Terörist başı Gülen'in hastaneye kaldırıldığı dönemde örgütün diğer üyelerinden gizlendiği, ayrıca yazılı bir miras bıraktığı da iddialar arasında yer alıyor.