Emekli Maaşına Yapılacak Zam Az Önce Resmi Olarak Açıklandı! Yeni Yılda Emeklilerin Yüzü Gülecek!

Asgari ücret artışının ardından emeklilerin beklentisi yüksek. AKP kulislerine göre en düşük emekli maaşı, 10 bin liranın altında olmayacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 7 bin 500 liralık özel bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Meclis gündemindeki düzenleme bekleniyor.

Son asgari ücret artışının ardından, gözler şimdi memur ve emekli maaşlarına çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yeni yıl zamları ile en düşük emekli maaşlarının yükseltilmesini bekliyor.

AKP Kulislerinden Gelen Beklentiler

İktidara yakın Sabah gazetesinin AKP kulislerinden aktardığına göre, asgari ücretteki artışın en düşük emekli maaşlarına yansıtılması beklentisi bulunuyor. Yurttaşların beklentileri, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve ilgili bakanlara iletilmiş durumda.

Cumhurbaşkanının Açıklamaları

AKP kurmayları, yaptıkları açıklamalarda, "Cumhurbaşkanımız, bu konunun gündeme geldiği zamanlarda emeklilerle ilgili yıl sonu itibarıyla yeni bir değerlendirme yapılacağını belirtmişti. İlk kabinede konu ele alınacak ve çıkacak karara göre teklif TBMM Başkanlığı'na sunulacak" ifadelerini kullandı.

En Düşük Emekli Maaşı Tahminleri

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liranın altına düşmeyeceği, hatta 11-12 bin lirayı bulabileceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde, 7 bin 500 liralık en düşük emekli maaşı için özel bir çalışmanın yürütüldüğünü belirtti. Yılmaz, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de enflasyona göre artış yapılacak. Ancak bu gruptaki aylıkların yılın ikinci yarısında görece daha yüksek artış göstereceği" açıklamasını yapmıştı.

Meclis Gündemindeki Düzenleme

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye düzenlemesinin de içinde olduğu torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştıktan sonra Meclis çalışmalarına ara verildi. En düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik düzenleme, yasa teklifi olarak Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.