27, 28 ve 29 Eylül'de Ölü Kirpi Görürseniz SAKIN Çöpe Atmayın!

Kış geliyor ve sokakta soğuk havalarda, okul bahçesinde ya da evinizin bahçesinde ölü kirpi görürseniz sakın çöpe atmayın ya da gömmeyin… Sebebini öğrendiğinizde küçük dilinizi yutacaksınız.

Kış geliyor ve sokakta soğuk havalarda, okul bahçesinde ya da evinizin bahçesinde ölü kirpi görürseniz sakın çöpe atmayın ya da gömmeyin… Sebebini öğrendiğinizde küçük dilinizi yutacaksınız.

Kimse bahçesinde ya da yolda ölü hayvan görmek istemez ama özellikle Eylül'ün 27, 28 ve 29'unda çok dikkatli olun. Adeta gözlerinizi dört açın ve etrafta ölü kirpi gördüğünüzde sakın çöpe atmayın ya da gömmeyin...

Kimse bahçesinde ya da yolda ölü hayvan görmek istemez ama Eylül'den Mart'a kadar kış uykusuna yatan kirpi olabilir. Güvende kalmak için genellikle çukur kazarlar, ancak yeşil bitki örtümüz, çalılarımız veya ormanlarımız giderek azalıyor ve kışın geceyi geçirmek için güvenli bir yer bulmak giderek zorlaşıyor.

Kirpiler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Kış uykusu sırasında, enerji tasarrufu için kalp atışları ve vücut genel çalışmaları biraz yavaşlar, bu da kirpi öldü diye insanın kafasını karıştırır.
  • Her halükarda sabit kirpi görürseniz güvenli ve sıcak bir yerde olduğundan emin olun. 5 ay kalabilirsiniz.
  • Bahçenizde ya da sokakta bir yerde kirpi bulursanız karton kutuda ve kuru, güvenli ve sessiz bir yerde delik açın ki soğuk aylarını orada geçirebilsin.

Kirpilerin Önemi

Kirpiler nesli tükenmekte olan, tamamen zararsız ve ekosistemimizde çok önemli bir türdür. Böcekleri, salyangozları, kurbağaları, kertenkeleleri, yılanları yiyorlar, zehirliler de dahil. Aynı zamanda fare yuvalarını da yok ediyorlar.

Arılardan ya da arılardan korkmuyorlar. Kirpi, ısırıklarına aldırmadan eşek arısının yuvasını kolayca yıkabilir ve sakinlerini yiyebilir.

Bilim insanları kirpilerin engerek ısırıkları da dahil olmak üzere güçlü zehirlere karşı bağışıklığını uzun zamandır fark ettiler. Bu panzehir fenomeni bilim insanları tarafından hala bilinmiyor.

Soğuk aylarda kirpi gördüğünüzde dikkat edin. Böylesine hassas bir hayvana yardım etmenin size hiçbir maliyeti yok.