• Haberler
  • Gündem
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.390 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.390 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere toplamda 2.390 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular 15-30 Ekim 2024 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, personel kadrosunu güçlendirmek amacıyla 2.390 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar kapsamında gerçekleştirilecek olan alımlarda, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınacak ve pozisyonlar için belirtilen özel niteliklere sahip adaylar yerleştirilecek.

Başvurular, 15-30 Ekim 2024 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapılabilecek. Adayların başvuru süreci için e-Devlet şifresi ile giriş yaparak Kariyer Kapısı'ndan işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Son başvuru tarihi 30 Ekim 2024 saat 23.59 olarak belirlenmiş durumda.

Adaylarda aranan bazı temel nitelikler şunlardır:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki (A) bendinin ilgili alt bentlerinde yer alan koşulları sağlamak,
  • Başvurulan pozisyon için gerekli olan bölümden mezun olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

Alım süreci ve pozisyonlar hakkında detaylı bilgiye, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden ulaşılabilir: www.aile.gov.tr. Sözleşmeli personel alımına ilişkin ilanlar ve bilgilendirmeler de bu sayfa üzerinden düzenli olarak güncellenecektir.