• Haberler
  • Gündem
  • 17 Ekim'de Süper Yeni Ay Ne Zaman Görülecek? Türkiye'de Saat Kaçta İzlenebilir?

17 Ekim'de Süper Yeni Ay Ne Zaman Görülecek? Türkiye'de Saat Kaçta İzlenebilir?

Gökyüzü meraklılarının sabırsızlıkla beklediği Süper Yeni Ay, 17 Ekim'de gökyüzünde parlayacak. Vatandaşlar, bu nadir gök olayının Türkiye'den izlenip izlenemeyeceğini merak ediyor. Peki, Süper Yeni Ay Türkiye'de hangi saatte gözlemlenecek? Detaylar haberimizde.

Gökyüzü olaylarını yakından takip edenler, 17 Ekim Perşembe günü gerçekleşecek olan Süper Yeni Ay için geri sayıma başladı. Ay'ın normalden yüzde 14 daha büyük ve parlak göründüğü bu özel anı kaçırmak istemeyenler, Süper Yeni Ay'ın Türkiye’den izlenip izlenemeyeceğini araştırıyor. Peki, Süper Ay ne zaman ve nasıl gözlemlenebilecek?

17 Ekim Süper Yeni Ay Türkiye’de Görülebilecek Mi?
Süper Yeni Ay, 17 Ekim Perşembe günü dünyayı aydınlatacak. Ay’ın bu sıradışı görüntüsü Türkiye dâhil birçok ülkede izlenebilecek. Ay, gece boyunca parlaklığını koruyacak ve 18 Ekim Cuma sabahına kadar dolunay evresinde gözlemlenebilecek.

Süper Yeni Ay Saat Kaçta İzlenebilir?
2024 yılının son Süper Ay’ı olarak bilinen bu gök olayı, Türkiye saatiyle 17 Ekim Perşembe günü saat 14.26’da görülebilecek. Küresel saat dilimlerine göre ise Süper Ay, saat 11.26’da dünya genelinde gözlemlenecek. Türkiye UTC+3 zaman diliminde yer aldığı için Türkiye’de 14.26'da bu görkemli gök olayına tanıklık edilebilecek.

Gökyüzünü süsleyecek bu muhteşem anı kaçırmak istemeyenlerin, öğle saatlerinde gökyüzüne dikkatle bakmaları gerekecek.