• Haberler
  • Magazin
  • Yılların Eskitemediği Cengiz Kurtoğlu İle İlgili Mahkeme Kararı Verildi!

Yılların Eskitemediği Cengiz Kurtoğlu İle İlgili Mahkeme Kararı Verildi!

Uzun yıllardır sanatçı kimliği ile ön planda olan ve sevilen ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu, son dönemde karışmış olduğu kavga ile gündeme geliyor. Bir parti esnasında işletmeci Mustafa Can'ı yumruklamış olduğu iddiası ile yargılanan Kurtoğlu'nun cezası belli oldu.

Uzun yıllardır sanatçı kimliği ile ön planda olan ve sevilen ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu, son dönemde karışmış olduğu kavga ile gündeme geliyor. Bir parti esnasında işletmeci Mustafa Can’ı yumruklamış olduğu iddiası ile yargılanan Kurtoğlu’nun cezası belli oldu.

Sevilen sanatçı Cengiz Kurtoğlu, oyuncu Tolga Yüce’nin doğum günü partisine katılmıştı. Parti esnasında ise büyük bir tartışma çıkmıştı. İddialara göre İşletmeci olan Mustafa Can ile Cengiz Kurtuoğlu, partide aynı masada oturmuşlar ve bu şekilde tanışmışlardı. Mustafa Can’ın Orhan Gencebay ile ilgili olarak söyledikleri yüzünde ortam gerilmiş ve tartışma başlamıştı. İddialara göre Cengiz Kurtoğlu bu konuşmalara sinirlenerek Mustafa Can’a hem küfür etmiş hem de kendisine yumruk atmıştı. Bu olay üzerine Mustafa Can, Cengiz Kurtoğlu’ndan şikayetçi olmuş ve Kurtoğlu hakkında dava açılmıştı. Dava ise olayla ilgili bir karara vardı.

Mahkemenin Almış Olduğu Kararda 5 Yıl Şartı Var

Mustafa Can’ın Cengiz Kurtoğlu’ndan şikayetçi olması üzerine Kurtoğlu hakkında açılan dava sonuçlandırıldı. İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüş olan davaya taraflarında kendileri değil avukatları katıldı.

Önceki duruşmada savcı, Cengiz Kurtoğlu’nun hakaret ve basit yaralama gibi suçlardan dolayı 5 aydan 1 yıl 9 aya kadar hapis cezası almasını istemişti. Bu istek, son duruşmada da tekrarlandı. Mustafa Can’ın avukatı da sanığın cezalandırılmasını istediklerini dile getirdi. Cengiz Kurtoğlu’nun avukatlığını yapan Burcu Gündüz Battal ise müvekkilinin tahrik edildiğini ve bu konuda tanıkların da olduğunu ifade etti.

Mahkeme ise suçun sabit olduğunu fakat olayın kim tarafından başlatıldığının belli olmadığı gerekçesi ile Cengiz Kurtoğlu’na basit yaralamadan 1.500 TL, hakaret suçundan ise 1.160 TL adli para cezası verdi. Ancak Kurtoğlu, 5 yıl içerisinde kasıtlı bir suç işlemezse hakkında verilmiş olan bu hüküm de düşecek.

Şikayetçi Mustafa Can, Cengiz Kurtoğlu’nun kendisine elinde bıçakla saldırdığını da iddia etmişti, ancak kamera kayıtlarında böyle bir durumun olmadığı da tespit edildi. Cengiz Kurtoğlu ise şahsı sözlü olarak uyardığını ve karşı tarafın hakaretlere devam etmesi üzerine eliyle kişinin ağzını kapattığını ve ittiğini ifade etmişti.