• Haberler
  • Ekonomi
  • Tofaş'ın üreteceği yeni ticari ve şahsi araçlar belli oldu!

Tofaş'ın üreteceği yeni ticari ve şahsi araçlar belli oldu!

Türkiye'de otomobil sektöründeki hareketlilik tam gaz devam ederken bu süreçte de bilindiği üzere Tofaş'tan flaş açıklama gelmişti.

Türkiye'de otomobil sektöründeki hareketlilik tam gaz devam ederken bu süreçte de bilindiği üzere Tofaş'tan flaş açıklama gelmişti. Tofaş son açıklamasıyla 23 yıldır Bursa'da yer alan fabrikalarında Fiat Doblo modelinin sonunun geldiğini açıklamıştı.

Ticari İspanya'daki Stellantis fabrikasına transfer olurken Bursa fabrikasında doğan boşluğu nasıl değerlendireceği merak edilirken yeni yaşanan gelişme sonrası akıllarda tek bir soru işareti kalmayacak.

Zira Tofaş, dört marka için yerli hafif ticari üretimine başlıyor.

Tofaş; Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen için hafif ticari üretecek

Tofaş; Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen markaları için KO kodlu hafif ticari araçların üretimini yapacak. Bursa‘da 2024‘ün sonunda üretilip 2025‘te piyasaya sürülecek ticarilerin ilk görüntüleri de kısa bir süre önce ortaya çıktı.

Aynı durumun yeni nesil Fiat Scudo için de geçerli olduğunu belirtelim. Elekriklileri İngiltere, içten yanmalı ve hibritleri ise Bursa’da üretilecek modelin Opel Vivaro, Citroen Jumpy ve Peugeot Expert versiyonları da olacak.

Tofaş'ın üreteceği yeni ticari ve şahsi araçlar belli oldu!