• Haberler
  • Ekonomi
  • TC ile Başvuru Yapan Kişilere 33.387 TL Yardım Parası Veriliyor! 90 GÜN SİGORTA PİRİMİ Olan Kişiler Başvursun!

TC ile Başvuru Yapan Kişilere 33.387 TL Yardım Parası Veriliyor! 90 GÜN SİGORTA PİRİMİ Olan Kişiler Başvursun!

İstenilen şartlara uyan kişilere başvuru sonrası 33.387 TL maddi destek sağlanıyor.90 gün sigorta girişi olması ile verilen bu destek sayesinde vatandaşların maddi konuda rahatlamalarını sağlayacak. Detaylar haberimizde...

SGK tarafından yapılan yardımlar sayesinde ihtiyaç sahiplerine destek olunuyor. Kadınlar ve anneler için yapılan yardımlar ise kadınların ekonomik anlamda bir güvencesi olmasına yardımcı oluyor.

2023 asgari ücretlere yapılan zamla beraber doğum yapmış olan anneler için doğum parası hesaplamaları hızlandı. Bazı durumlara göre üç yada dört ödenek alınabiliyor. Doğum izni ile beraber iş göremezlik desteği, doğum parası, emzirme ve yarı çalışma destekleri veriliyor.

Doğum yapan anneler için sağlanan destekler

Doğum yardımı: çocuk sayısına göre yardım miktarı değişiyor. 1. Çocuk için 300 TL 2. Çocuk için 400 TL 3. Çocuk için 600 TL nakit destekte bulunuluyor.

İş göremezlik desteği: doğumdan önce ve sonra kullanılmış olan 112 günlük izin süresine göre hesap ediliyor. Çoklu doğumlarda süre artıyor.

Çoklu doğum desteği: ikiz, üçüz gibi doğumlarda devlet 0-2 yaş arasında he çocuk için 2 sene boyunca 150 TL destek veriyor.

Emzirme desteği: kadının çalışıyor olması yeterli oluyor. Her sene destek miktarı değişiyor. 2023 senesi için bu miktar 520 TL olarak belirlenmişti. Kadın çalışmadığı taktirde destek eşine yapılıyor.

Doğum parası almak için şartlar neler?

  1. Doğum yapmadan önce 90 günlük sigorta primi olmalı
  2. Sigorta devam etmeli ve raporu devam ettiği sürece 112 gün çalışmamış olması gerekiyor.