• Haberler
  • Ekonomi
  • Mesai Saatlerinde Milyonlarca Çalışanı İlgilendiren Yeni Düzenlemeler Geliyor

Mesai Saatlerinde Milyonlarca Çalışanı İlgilendiren Yeni Düzenlemeler Geliyor

Çalışma hayatında büyük değişiklikler kapıda! Türk İş Kanunu'nda yapılacak yeni düzenlemelerle milyonlarca çalışanın çalışma şartları yenilenecek. Ücretler, çalışma saatleri, genel tatil ücretleri, esnek çalışma modelleri ve izinler gibi birçok konuda radikal değişiklikler gündemde.

Gelen bilgilere göre, iş kanunu baştan sona yenilenerek, çalışma saatleri 40 saate düşürülecek. Bununla birlikte, uzaktan çalışma, kısmi çalışma ve platform üzerinden çalışma gibi esnek çalışma modelleri de yasaya ekleniyor.

Türkiye'de 30 milyondan fazla çalışanı doğrudan etkileyecek olan bu düzenlemeler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlık ettiği Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu’nda (YOİKK) masaya yatırıldı. Toplantıda, yeni nesil çalışma biçimlerinin iş dünyasının gereksinimleri ve çalışanların iş-özel hayat dengesi göz önünde bulundurularak şekillendirilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Mevcut 45 saatlik çalışma süresinin 40 saate indirileceği, bazı sektörlerde ise 48 saat olan çalışma süresinin de 40 saate düşürülmesi planlanıyor. Bu değişiklikler, hem işverenler hem de çalışanlar için önemli bir dönüşüm yaratacak.