• Haberler
  • Dünya
  • Libya'da Şiddetli Fırtına ve Sel Felaketi: Can Kayıpları Artıyor

Libya'da Şiddetli Fırtına ve Sel Felaketi: Can Kayıpları Artıyor

Libya'nın doğusunda etkili olan Daniel Fırtınası'nın yol açtığı sel felaketi Derna, Bingazi, Sousse, Al-Marj ve Bayda'da can kayıplarına yol açıyor. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü'ne göre ölü sayısı 5,200'e yükselirken, Kızılhaç, kayıp kişilerin sayısının 10,000 olduğunu açıkladı.

Libya'nın doğusunda etkili olan Daniel Fırtınası'nın yol açtığı sel felaketi, Derna, Bingazi, Sousse, Al-Marj ve Bayda gibi bölgeleri vuruyor ve can kayıpları hızla artıyor. Libya'nın doğusundaki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık El-Kharraz, yaptığı açıklamada, sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısının 5,200'e ulaştığını duyurdu.

Kızılhaç'ın açıklamasına göre ise sel sonrası kayıp kişilerin sayısı 10,000'e çıkmış durumda. Özellikle Derna şehri, sel felaketinin nedeni olarak iki barajın çökmesini gördü ve şehre 30 milyon metreküpten fazla suyun akmasına neden oldu.

Bu felaket, ülkeyi doğu ve batı olarak ikiye bölen siyasi ayrılığı daha da vurguluyor. Libya'da yönetim, 2011 yılında Muammer Kaddafi'nin devrilmesi ve öldürülmesinden bu yana doğu ve batı olarak iki ayrı hükümetle yönetiliyor. Batıda Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe görev yaparken, doğu tarafını ise "Başbakan" Ossama Hamad yönetiyor. Bu doğal felaket, zaten karmaşık olan Libya'daki siyasi ve insani krizi daha da derinleştiriyor.