• Haberler
  • Gündem
  • Kocaeli'nde Kimyasal Madde Patlaması Nedeniyle Binalar Boşaltıldı

Kocaeli'nde Kimyasal Madde Patlaması Nedeniyle Binalar Boşaltıldı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan boş bir iş yerinde alüminyum fosfit ile suyun tepkimeye girmesi sonucunda oluşan patlama mahalleliyi ayağa kaldırdı. Havaya zehirli gaz yayılma ihtimali gözetilerek yakında bulunan binalar boşaltıldı, patlama nedeniyle yaralanan kimse olmadığı bilgisi alındı.

Olay, Kocaeli'nin Körfez ilçesi Hacı Osman Mahallesi Özer Sokak’taki boş bir dükkanın ikinci katında gerçekleşti. İş yerinde depo edilen alüminyum fosfit ile suyun reaksiyona girmesi neticesinde patlama meydana geldi. İş yerinin camları patlamanın etkisiyle kırılırken havaya dumanlar yükseldi. 

Yakın civarda oturan mahalle halkı panikle sokağa fırladı. 112 Acil ihbar merkezine haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, kimyasal olaylara müdahale aracı, AFAD, UMKE, polis ve sağlık ekipleri geldi. Çevreye zehirli gazın yayılma ihtimaline karşı bölgede geniş güvenlik önlemleri uygulandı. 

İş yerinin etrafında bulunan binalar tedbir amacıyla boşaltıldı. İtfaiye ekipleri koruyucu kıyfaetlerini giyerek iş yerinin içine girdi, henüz reaksiyona girmemiş kimyasal maddeleri uzaklaştıdı. Uzaklaştırılan kimyasal maddelerin İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş.'ye (İZAYDAŞ)'a götüreleceği bildirildi.

Patlama olayının gerçekleştiği Bağdat Caddesi bir süre araç ve yaya girişlerine kapatıldı, olay nedeniye inceleme başlatıldı.