• Haberler
  • Ekonomi
  • Kimlerin GSS borçları silinecek? GSS borç affı kimlere gelecek?

Kimlerin GSS borçları silinecek? GSS borç affı kimlere gelecek?

Türkiye'de torba yasadan sevindiren haber çıkarken GSS borcu olan vatandaşların da borçlarının silineceği ifade edilmişti.

Kimlerin GSS borçları silinecek? GSS borç affı kimlere gelecek?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de torba yasadan sevindiren haber çıkarken GSS borcu olan vatandaşların da borçlarının silineceği ifade edilmişti. Torba yasa görüşmeleri de dün TBMM'de başlarken kısa sürede de genel kuruldan geçerek yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Torba yasa görüşmeleri devam eden vatandaşlar da kimlerin GSS borcunun silineceğini araştırmaya başladı. Daha öncesinde de GSS borçlarına af gelirken 2017 yılında gelen afta Mart 2017 dönemi esas alınırken öncesinde de tüm borçlara af gelmişti. 2018 yılında da bir af daha çıkarken ödeme yapacakların da faizleri silineceği söylenilmişti. Sonrasında ise af çıkmıştı.

Şimdi gelen yeni af ise daha kapsamlı olurken 1 Ocak 2024 tarihinden önce de GSS borcu olan, gecikme faiziyle de gecikme zammı olan kişilerin de tüm borçları silinecek.

1 Ocak 2014 tarihi öncesine ait olan borçlarla ilgili torba yasa kanun teklifinde şu ifadelere yer verildi:

"GEÇİCİ MADDE 100- Bu Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında 1/1/2014 öncesine ait olup ödenmemiş genel sağlık sigortası primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer'i alacaklarının tamamımn tahsilinden vazgeçilir. Bu maddenin yayımlandığı tarihe kadar söz konusu süreler için ödenmiş olan primler iade ve mahsup edilmez"