• Haberler
  • Dünya
  • İsrail, Gazze'deki 2 Mülteci Kampına Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail, Gazze'deki 2 Mülteci Kampına Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail ordusu tarafından Gazze'de Filistinli mültecilerin kaldığı El-Sati ve Cebeliye mülteci kapına havadan saldırı düzenlendi.

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonundan sonra İsrail ve Filistinliler arasında yaşanan savaşın şiddeti gittikçe armaya devam ediyor. Başlayan savaşın 3. gününde İsrail ordusu tarafından Filistinli mültecilerin kalmakta olduğu Gazze'de bulunan El-Şati ve Cebeliye mülteci kapmına hava saldırısı yapıldı. 

Kalabalığın en çok olduğu mülteci kapmlarına yapılan her iki saldırıda 10 dakika içerisinde gerçekleşerek kamplarda yaşayan onlarca ölü ve yaralının olduğu bilgisi alındı. 

Saldırıdan sonra yerel kaynaklar tarafından Gazze şehir hastanesi El-Şifa'ya saldırıdan etkilenen onlarca yaralının sevk edildiği, ölenlerin ise Endonezya Hastanesi ve El-Şifa Hastanelerine gönderildiği belirtildi. Hava saldırısının geniş çaplı yıkım ve onlarca evde hasar oluşmasına neden olurken, yıkılan binaların enkazı altında kalanları kurtarma çalışmalarının başlatıldığı bilgisi verildi.