• Haberler
  • Dünya
  • Irak'ta Düğünde Çıkan Yangından Yaralanan 20 Kişi Tedavi İçin İstanbul'a Getirildi

Irak'ta Düğünde Çıkan Yangından Yaralanan 20 Kişi Tedavi İçin İstanbul'a Getirildi

Irak'ın Musul kentinde yapılan bir düğünde çıkan yangın nedeniyle yaralanan 20 Irak vatandaşı askeri uçaklarla Atatürk Havalimanından İstanbul'a getirildi, yaralılardan iki tanesi hayatını kaybetti, diğer 18 kişinin tedavisi Gaziosmanpaşa'da bulunan bir özel hastanede devam ediyor.

Irak'ın Musul şehrinde 26 Eylül tarihinde, büyük bir kısmının Hristiyanlardan oluşan bir düğün salonunda meydana gelen yangında 114 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı. Yangın sonrasında yaralanan bazı insanlar Türkiye'ye tedavi için sevk edildi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, ülkelerinde gerçekleşen feci yangın olayında yaralanan 82 kişiden 20'sinin, askeri uçaklarla İstanbul'da bulunan hastanelere nakledildiği belirtildi. Dün 12 kişi, bugün ise 8 kişi olmak üzere toplam 20 yaralı, askeri uçakla Atatürk Havalimanı'na getirildi ve yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Gaziosmanpaşa'daki özel bir hastanede tedavi gören yaralılardan 2'si ne yazık ki hayatını kaybetti. Diğer 18 yaralının tedavisi ise hala devam ediyor. Bu yaralılar arasında hamile bir kadının da bulunduğu öğrenildi.

Irak İstanbul Başkonsolosu Muhammed Selman, Türkiye'deki sağlık sektörünün gelişmiş olduğunu ve bu nedenle Türkiye'yi tercih ettiklerini belirterek, askeri uçakla getirilmeleri nedeniyle Savunma Bakanlığı'na teşekkür etti. Selman ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na minnettarlığını ifade etti.

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Ahmed Adnan, Gaziosmanpaşa'daki özel hastaneyi değerlendirerek, yaralıların burada mükemmel bir şekilde tedavi gördüğünü söyledi. Adnan, Türk halkının kendilerine destek olduğunu ve Türk hekimleri, hemşireleri ve hastane personeline minnettar olduklarını ifade ederek teşekkürlerini iletti.