• Haberler
  • Ekonomi
  • Hazine Bakanı Şimşek: Memurların Merakla Beklediği Yeni Dönemde Ücret Artışları ve Ekonomik Vizyon

Hazine Bakanı Şimşek: Memurların Merakla Beklediği Yeni Dönemde Ücret Artışları ve Ekonomik Vizyon

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten Memurlara Müjde: Ücret Artışları Hedef Enflasyona Göre Belirlenecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) hakkında yerli ve yabancı ajansların temsilcileri ile Beştepe'de bir araya geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de toplantıda yer aldı.

Şimşek, toplantıda yaptığı konuşmada, OVP'ye ilişkin ilk değerlendirmelerin olumlu olduğunu ve programın inandırıcı, içsel tutarlılık taşıyan ve gerçekçi bir çerçeveye sahip olduğunu belirtti. Şimşek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dezenflasyon programına ve maliye politikasına desteği tamdır. Bu konuda hiçbir tereddüt yok. Programın gerektirdiği her şeyi yapacağız" dedi.

Ayrıca, Şimşek, gelecekte ücret düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağını vurgulayarak, "Ancak çalışanlar, enflasyona karşı korunacak. Düşük gelirli kesimlerin alım gücünü kalıcı olarak artırmak için enflasyonu düşük tek hanelere indirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bu süreci "yeniden dengeleme" olarak nitelendiren Şimşek, iç talepte bir gevşeme olursa bu durumun cari açığın azalması, finansal istikrarın artması ve yabancı yatırım akışının olumlu bir döngü yaratacağını belirtti. Şimşek, "Kur hedefimiz asla olmadı. Kur rejimimizde herhangi bir değişiklik yok" diye ekledi.

Şimşek, yatırımcı toplantılarını hızlı bir şekilde başlatacaklarını ve Türkiye'yi yatırımcılara tanıtacaklarını söyledi. Ayrıca, OVP'nin yapısal reformlarının önemini vurgulayarak, vergi reformu ve gelir tahminlerine dair planları hakkında da bilgi verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı, gelecek yılın gelir tahminlerinin gerçekçi olduğunu belirtirken, ücret artışlarının enflasyonun üzerinde olacağını da ifade etti.