• Haberler
  • Gündem
  • Gazeteci Fatih Altaylı'ya Soruşturma Başlatıldı! Yurt Dışı Çıkış Yasağı Talep Edildi

Gazeteci Fatih Altaylı'ya Soruşturma Başlatıldı! Yurt Dışı Çıkış Yasağı Talep Edildi

Gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medya paylaşımları nedeniyle adli soruşturmaya tabi tutuldu. Prof. Dr. Celal Şengör'ün de destek verdiği Altaylı, ifade sonrasında yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrolle karşı karşıya. İki ayrı suçtan açılan soruşturmalar devam ediyor.

Gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı'yı "suçu ve suçluyu övme" ile "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından şüpheli olarak ifadeye çağırmıştı.

Prof. Dr. Celal Şengör'den Destek

Altaylı, savcılık ifadesi için bugün sabah saatlerinde savcılığa gitti. Bu süreçte, Prof. Dr. Celal Şengör de Altaylı'ya destek olmak amacıyla savcılığa geldi.

Gazeteci Fatih Altaylı'ya Soruşturma Başlatıldı! Yurt Dışı Çıkış Yasağı Talep Edildi

Yurtdışına Çıkış Yasağı ve Adli Kontrol Talebi

Yaklaşık 1 saatlik ifadenin ardından Altaylı, yurt dışına çıkış yasağı ve imza şartıyla adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

İki Ayrı Soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında iki ayrı soruşturma başlattı. Birincisi, 1 Ocak'ta düzenlenen yürüyüş sonrasında yapılan bir paylaşıma ilişkin "suçu ve suçluyu övme" suçunu içeriyor. İkincisi ise Altaylı'nın 24 Aralık 2023'te yayınladığı bir video üzerinden gerçekleştirdiği söylemlerden dolayı "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçunu kapsıyor.