• Haberler
  • Spor
  • Galatasaray'ın Rakiplerine Karşı İstatislikleri

Galatasaray'ın Rakiplerine Karşı İstatislikleri

Trendyol Süper Lig'de 2 sezon şampiyon olan Galatasaray, ligde geride kalan 66 sezonda en fazla Fenerbahçe ile rakip olma şansı buldu. Galatasaray, lig tarihinde 50 galibiyet ile en fazla kazanma şansını Beşiktaş'a karşısında buldu. 53 kez ile en fazla mağlubiyeti de Fenerbahçe karşısında aldı.

Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonuna kendi sahasında Atakaş Hatayspor ile oynayacağı maçla başlayacak son şampiyon Galatasaray, bu sezonda en çok Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi.

Sarı-kırmızılı ekip, ligde geride bıraktığımız 66 sezonda ise Fenerbahçe ile 134 kez karşı karşıya geldi. Süper Lig tarihinde bu sezonki rakipleri arasında en çok galibiyeti Beşiktaş'ı 50 galibiyet ile Galatasaray, en çok golü de 165 kez ile yine siyah-beyazlıların ağlarına gönderdi. En fazla golü Fenerbahçe'den yiyen sarı-kırmızılılar, en fazla yenilgiyi de yine sarı-lacivertliler karşısında yaşadı.

Galatasaray, bu sezon Trendyol Süper Lig'de ilk defa ikas Eyüpspor ve Sipay Bodrum FK ile oynayacak. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'de Eyüpspor'la 14 ve 33. haftada, Bodrum FK ile de 13 ve 32. haftada karşı karşıya gelicek.