• Haberler
  • Gündem
  • FETÖ Elebaşı Gülen, 53 Yıl Önce Kestanepazarı'ndan Kovulmuştu

FETÖ Elebaşı Gülen, 53 Yıl Önce Kestanepazarı'ndan Kovulmuştu

İzmir Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in dernekle hiçbir bağının olmadığını ve 1971 yılında vaizlik görevinden kovulduğunu belirtti. Dayhan, Gülen'in Kestanepazarı'nda asla kabul görmediğini vurguladı.

FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in ölüm haberi, İzmir’de de yankı bulurken, Gülen’in adını ilk duyurmaya başladığı Kestanepazarı Camii ile ilişkilendirilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. İzmir Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Dayhan, Gülen’in 1967-1971 yılları arasında camide vaizlik yaptığını ancak bu süre zarfında dernekle hiçbir resmi bağlantısının bulunmadığını vurguladı. Dayhan, 1971 yılında Gülen’in kendi görüşlerini cemaate dayatmaya çalıştığı için vaizlik görevinden kovulduğunu ve dernekten tamamen uzaklaştırıldığını belirtti.

Cüneyd Dayhan, "Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği, her zaman Diyanet İşleri ve Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde, yasalar çerçevesinde hizmet vermiştir. Gülen’in camide vaizlik yaptığı dönemde kendi öğretilerini yaymaya çalışması üzerine, dernek yönetimi tarafından kovulmuş ve bu kişi, hiçbir zaman derneğimizin ne üyesi ne de yöneticisi olmuştur" diye konuştu. Gülen’in ölümüne dair ise, "Bu milletin yaşadığı acıların hesabını Allah’a verecek" açıklamasında bulundu.