• Haberler
  • Ekonomi
  • Evlilik kredisi almanın şartları belli oldu! Tüm şartları tek tek karşılamanız gerekecek

Evlilik kredisi almanın şartları belli oldu! Tüm şartları tek tek karşılamanız gerekecek

Türkiye'de milyonlarca çiftin merakla beklediği ve gece rüyalarına giren evlilik kredisiyle ilgili yeni şartlar da gündeme geldi.

Evlilik kredisi almanın şartları belli oldu! Tüm şartları tek tek karşılamanız gerekecek - Türkiye'de milyonlarca çiftin merakla beklediği ve gece rüyalarına giren evlilik kredisiyle ilgili yeni şartlar da gündeme geldi. Evlilik kredisi çekmek isteyen gençleri ilgilendiren son dakika haberine göre de gelen haberde yeni şartlar da belli oldu.

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasına dair kanun teklifi de ilerleyen hafta Meclis'e sunulmaya hazırlanıyor. TBMM'ye gelecek kanun teklifinin de Meclis'ten geçmesinden sonra evlenecek gençlere de faizsiz ve 2 yıl da geri ödemesiz evlilik kredisi verilecek.

2 yılı geri ödemesiz toplamda da 48 ay vadeli şekilde verilecek olan evlilik kredisi 150 bin TL olacak. 48 ayın 24 ayı da geri ödemesiz olduktan sonra kalan 24 ay boyunca da vatandaşlar ayda 6 bin 250 TL ödeme yapacak ve toplamda da 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisinin de geri ödenmiş olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında projenin önce deprem bölgesi için başlatılacağını, daha sonra diğer iller için geçerli olacağını söyledi. Yaş şartının 18-27 olarak düşünüldüğünü söyleyen Bakan Göktaş, gelir kriteri olacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

• Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış. Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek. 

• 4 yıllık kredi, 2 yıl geri ödemesiz. Sıfır faizle vereceğimiz bir destek. Yönetmelik çıkarmamız gerekiyor akabinde. 

• Pilot bölgeden başlama nedenimiz, deprem bölgesindeki gençlerimize destek olmak. Oraya moral motivasyon olmak.

ASGARİ ÜCRETLİLER ALACAK!

Evlilik kredisinin ilk defa evleneceklere vereceği öğrenildi. Geliri asgari ücret ve altında olan kişilere evlilik kredisi verilecek. Geliri asgari ücretin üzerinde olanlara kredi verilmeyecek.