• Haberler
  • Ekonomi
  • Ev hanımlarına emeklilik geldi mi? Ev hanımları emeklilik ne zaman gelecek

Ev hanımlarına emeklilik geldi mi? Ev hanımları emeklilik ne zaman gelecek

Türkiye'de milyonların merakla beklediği ev hanımlarına emeklilik müjdesiyle ilgili detaylar belli olacak.

Ev hanımlarına emeklilik geldi mi? Ev hanımları emeklilik ne zaman gelecek - Türkiye'de milyonların merakla beklediği ev hanımlarına emeklilik müjdesiyle ilgili detaylar belli olacak. Ev hanımlarına emeklilik desteğiyle ilgili kritik gün gelip çatarken 31 Ekim tarihinde de kabine toplantısında görüşülecek en önemli konular arasında Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasına dair kanun teklifi olacak.

Geçtiğimiz hafta da Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'da  Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasına dair kanun teklifinin kısa sürede meclise geleceğini söylemişti. Bankanın kurulmasına dair kanun teklifinde sona gelindiği öğrenilirken teklifin son halinin yarın Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde ele alınacağı ve meclise gönderileceği öğrenildi.

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ile birlikte ev hanımlarına emeklilik desteği de gündeme alınacak. 4200 lira olan isteğe bağlı sigortalılıkta prim desteği gelecek ve primlerin 1/3'ü devlet tarafından karşılanacak.

Bankanın kurulmasından sonra ev hanımlarına emeklilik prim desteği için başvurular alınacak. Başvuruların alınmasından sonra ev hanımları sigortalı olacak ve gerekli şartların sağlanması durumunda ev hanımları emekli olacak ve maaşlarını alabilecek.