• Haberler
  • Ekonomi
  • Elektrik faturası desteği başvurusu nereden yapılır?

Elektrik faturası desteği başvurusu nereden yapılır?

Türkiye'de devlet tarafından vatandaşlara verilen destek ödemeleri arasında yer alan elektrik faturası desteği araştırılıyor.

Elektrik faturası desteği başvurusu nereden yapılır? Türkiye'de devlet tarafından vatandaşlara verilen destek ödemeleri arasında yer alan elektrik faturası desteği araştırılıyor. Devletin bu güncellenen destek programları da enerji faturalarını ödemekte de güçlük çeken vatandaşlara önemli bir maddi destek sağlaması da planlanıyor. Bu kapsamlı yardım programıyla ilgili de ihtiyaç sahibi ailelre yaşam standartları yükselecek.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ

Türkiye'de vatandaşlara elektrik tüketimi desteği için başvurular Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Hizmetler Müdürlükleri veya ilgili kaymakamlıklar aracılığıyla yapılıyor. Destek miktarları hanede yaşayan kişi sayısına göre belirlenmiş olup, güncel ödeme miktarları şu şekildedir:

1-2 kişi: 108 TL
3 kişi: 144 TL
4 kişi: 180 TL
5 kişi: 216 TL

Devletin bu güncellenen destek programları enerji faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlara önemli bir maddi destek sağlamayı amaçlıyor. Bu kapsamlı yardım programlarıyla, ihtiyaç sahibi ailelere daha etkin bir şekilde ulaşarak yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyor.

Söz konusu desteği yalnızca sosyal yardım programlarından yararlananlar alabiliyor. Ancak istisna olarak, elektronik cihaz kullanması gereken kronik hastalar da destekten yararlanabiliyor. Destek kapsamında ödenecek ücret, hanedeki kişi sayısına göre 130-260 TL arasında değişiklik gösteriyor.