• Haberler
  • Gündem
  • Denetimden Kaçan Lüks Araç Yakalandı: 30 Bin 808 TL Ceza

Denetimden Kaçan Lüks Araç Yakalandı: 30 Bin 808 TL Ceza

İstanbul Kadıköy'de Caddebostan'da polislerin denetim noktasından hız yaparak uzaklaşan sürücü, ekiplerin takibi sonucunda yakalandı. Yakalanan sürücüye 30 bin 808 TL trafik idari para cezası kesildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 12 Eylül tarihinde Kadıköy Caddebostan'da hız denetimi uygulaması yaptı. Denetim esnasında, 130 km hızla ilerleyen ve diğer araçların arasında tehlikeli manevralar yapan bir sürücü polis ekiplerinin dikkatini çekti. Polis ekipleri, tehlikeli  araç kullanan sürücüyü durdurmak için müdahalede bulundular. Ancak, sürücü, yapılan ikazları dikkate almayarak drift yaparak denetim noktasından kaçtı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, araç plaka bilgilerinden sürücünün kimlik bilgileri tespit edildi ve B.Y. isimli şahısın yönetimindeki araç ile yakalanması sağlandı.

Sürücüye çeşitli trafik ihlallerinden dolayı toplam 30 bin 808 TL trafik idari para cezası uygulandı. Bu cezalar şu şekilde sıralandı: drift yapmaktan 20 bin 342 TL, makas atmaktan 4 bin 64 TL, uyarı ve ikazlara uymamaktan 951 TL, kırmızı ışık ihlalinden 951 TL, hız sınırlarını yüzde 50'den fazla aşmaktan 4 bin 64 TL ve saygısız davranışlarda bulunarak araç kullanmaktan 436 TL. Ayrıca, sürücü belgesine 60 gün süreyle geçici olarak el konuldu.