Bursa'da Tefecilere Şafak Operasyonu

Bursa'da İl Jandarma Komutanlığınca tefecilere yönelik Bursa, İstanbul, Ankara ve Erzurum olmak üzere eş zamanlı operasyon düzenlenerek 34 kişi gözaltına alındı. Operasyon şafak vaktinde gerçekleştirilerek kamerayla kayda alındı, operasyonun mali boyutu 6 milyar liraya bulurken, gözaltına alınan şahısların mal varlıklarına el konulacağı açıklandı.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı, 8 ay önce başlatılan takipli KOM operasyonu kapsamında, tefecilik, yağma, nitelikli dolandırıcılık, insan ticareti ve TCK-282 (Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama) suçlarını örgütlü bir şekilde işlediği iddia edilen 40 şüpheliye yönelik Bursa, İstanbul, Ankara ve Erzurum'da 57 ayrı adrese 450 jandarma personelinin katılımıyla şafak operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle evlerin yanı sıra 14 araçta da arama yapıldı. Operasyon sonucunda 34 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında bir kamu görevlisi olduğu, bir kişinin cezaevinde tutuklu olduğu ve 5 kişinin yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Şahısların evleri, iş yerleri ve kullandıkları araçlarda yapılan aramalarda 8 tabanca, 3 av tüfeği, 1 milyon 500 bin lira nakit para ve birçok çek, senet, sim kart, tapu belgesi ve USB bellek ele geçirildi.

Operasyonun mali boyutunun 6 milyar lira olduğu ve şüphelilerin suçtan elde edilen mal varlıklarına el konulacağı belirtildi.

Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği ve ek gözaltıların olabileceği belirtildi.